Barça

Valdés, cas tancat?

Sandro Rosell ha confirmat que es queda però el club segueix esperant l'arribada d'una gran oferta que permeti al club invertir en el substitut

Insisteix que li queda un any més de contracte i que està “tranquil” i “feliç”

En la roda de premsa de balanç de temporada, Sandro Rosell va assegurar que Víctor Valdés es quedarà al FC Barcelona la temporada que ve, complint d'aquesta manera l'últim any que li queda de contracte. Va explicar que en una trobada recent, el representant del jugador, Ginés Carvajal, s'havia reunit amb Andoni Zubizarreta per comunicar-li de forma “oficial” que Valdés compliria l'any que li queda. Si fa o no fa, va ser la confirmació del que havia assenyalat Valdés en la seva roda de premsa de fa unes setmanes, en què va trencar un llarg silenci per parlar del seu futur.

Una altra situació

Retrocedint una mica més en el temps, però, la situació era diferent. Se sabia que la voluntat del jugador era no continuar i que la seva preferència, com la del club, era trobar una solució per aquest estiu que facilités les coses. La secretaria tècnica del FC Barcelona es va posar a a treballar i va parlar amb diversos porters, amb els quals pràcticament va arribar a un acord, i els va deixar pendents que Víctor Valdés es pronunciés. Un d'aquests era Pepe Reina, excompany seu en el Barça. Què ha passat perquè l'escenari ara hagi canviat? Doncs que a les oficines del club no ha arribat cap oferta pel porter, com va afirmar Sandro Rosell, i Valdés ha optat ara per complir l'any que li queda i negociar amb millors condicions de cara a la propera temporada, perquè ho farà com a jugador lliure. Jugar una temporada més vestint de blaugrana també permetrà a Valdés estar en un equip campió i amb possibilitats de repetir en un any de mundial, amb tot el que això representa. Marxant a un equip estranger o menor –com podia ser el Mònaco– el ressò hauria estat molt menor.

A l'espera

El Barça, de moment, ha acceptat que Valdés es quedi, encara que no es tanquen les portes per si finalment acaba arribant una proposta a les oficines del club que els permeti utilitzar aquests diners per invertir-los en el seu substitut. Momentàniament han aturat les negociacions amb els possibles substituts per portar-los aquest any, però com ahir va recordar el president blaugrana, els responsables esportius segueixen fent feina per portar un o dos porters.

Valdés ahir va parlar des de la concentració de la selecció espanyola per ratificar-se en la decisió de no renovar el seu contracte i de complir-lo jugant una temporada més amb el Barça. “No hi ha res diferent. És el mateix que jo vaig dir al mes de gener. No hi ha cap novetat. Estic tranquil i confiat. Em queda un any més i estic molt feliç per això”, va dir.

Fins el final

A hores d'ara, és molt probable que la situació no canviï i que Valdés acabi complint el seu contracte, però també que encara queden molts dies amb el mercat de fitxatges obert i que al final acabi arribant alguna oferta al club que satisfaci les dues parts. Com menys diners inverteixi el Barça en el substitut de Valdés, millor. El que ara sembla un cas tancat podria reobrir-se.

Fermí Puig, precursor de la trobada entre Pep i Cruyff

Dos anys després de tancar el mític Drolma, el cuiner Fermí Puig va decidir tornar a Barcelona amb un nou restaurant, el Les Corts, on ha unit les seves dues grans passions, la cuina i el Barça. Per això, tan bon punt es va assabentar que Guardiola passaria uns dies a la ciutat abans d'anar-se'n cap a Munic, Puig va decidir convocar-lo a una trobada amb Cruyff, una proposta que tots dos, òbviament, van acceptar.

La sorpresa va ser que Puig els va situar al reservat de Les Corts, una sala governada per una foto enorme de la llotja de l'antic estadi del Barça, on apareixen Lluís Companys, president de la Generalitat, i Josep Sunyol, màxim dirigent blaugrana, dos símbols que van ser afusellats pel franquisme. També hi ha la foto dels dos tècnics més llorejats de la història del Barça, Cruyff i Guardiola, els dos protagonistes de la trobada, la darrera abans de l'aterratge del de Santpedor a Munic per fer-se càrrec del Bayern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.