Barça

L'etapa Guardiola al Bayern arrenca amb màxima expectació

Presentació a Munic. L'extècnic blaugrana té intenció de parlar en alemany ja avui en el seu primer acte com a nou tècnic del club bavarès

El fet que hi hagi prop de 200 periodistes acreditats és una dada prou indicativa que l'expectació creada per la presentació d'avui de Pep Guardiola com a nou entrenador del Bayern va molt més enllà de Munic. A les dotze del migdia (en directe per Esport3) es preveu que l'extècnic blaugrana aparegui a la sala de premsa de l'Allianz Arena i ja té intenció de dirigir-se als assistents en alemany, tot i que el club bavarès també ha preparat la traducció simultània. Es podrà comprovar, doncs, quin nivell ha adquirit després d'estudiar l'idioma amb gran dedicació des que es va anunciar el seu acord amb el Bayern, a mitjan gener. Al seu costat, no hi faltaran els màxims responsables del seu nou club: Uli Hoeness (president), Karl-Heinz Rummenigge (president del consell d'administració) i Matthias Sammer (director esportiu).

Guardiola ja va aterrar ahir a Munic acompanyat de la seva dona i fills. També se'ls espera aquest migdia entre els assistents a la presentació, igual que el seu germà, Pere Guardiola, i el representant, Josep Maria Orobitg. Al nucli familiar, també s'hi podria afegir el seu pare, Valentí Guardiola. De fet, en el seu primer acte com a nou responsable de la banqueta del Bayern després d'un any sabàtic, l'entrenador de Santpedor tindrà el suport de moltes cares conegudes. D'aquesta manera, per al nou projecte comptara amb quatre professionals amb els quals ja va treballar durant la seva brillant etapa com a tècnic del Barça, entre el 2008 i el 2012. Es tracta dels scouters Domènec Torrent i Carles Planchart, el preparador físic Lorenzo Buenaventura i Manel Estiarte, amb qui Guardiola té una gran confiança. Les funcions de l'exwaterpolista seran similars a les que va desenvolupar durant els quatre anys que va formar part de l'estructura blaugrana en qualitat de director de relacions externes.

Guardiola arriba a Munic amb el repte de mantenir els grans èxits obtinguts aquest curs passat pel seu predecessor, Jupp Heynckes, que cedeix el testimoni havent segellat un triplet: lliga, copa i Champions. Ara l'entrenador català hi haurà d'afegir la seva atractiva i elogiada manera d'entendre el futbol i dur-la a la pràctica.

Primeres sessions multitudinàries

Serà dimecres quan Pep Guardiola doni el tret de sortida de la pretemporada del Bayern amb la primera sessió preparatòria. Una sessió que, juntament amb la de dijous, es realitzarà a la gespa de l'Allianz Arena per la gran expectació que ha despertat entre l'afició de l'equip bavarès. D'aquesta manera, s'ha decidit que el públic pugui veure en directe els dos primers entrenaments abonant cinc euros. La finalitat també és solidària, ja que la quantitat recollida es destinarà als afectats per les riuades de què han estat víctimes diverses zones de Baviera. El Bayern espera esgotar les 25.000 entrades que des d'avui posa a la venda per a cadascuna de les sessions.

A Guardiola ja se'l podrà veure dirigint el Bayern el cap de setmana vinent, coincidint amb els amistosos contra el Weiden (dissabte) i el Regen (diumenge).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.