Barça

Rosell, en to de pau

Sandro Rosell es mostra sorprès per les declaracions de l'extècnic però reclama als socis que el segueixin considerant un mite del barcelonisme

Assegura que no fan cap bé al Barça i que cal aprendre del passat

Dijous passat, Pep Guardiola va criticar durament la directiva de Sandro Rosell, a la qual va acusar de no deixar-lo tranquil durant el seu any sabàtic a Nova York i d'utilitzar la malaltia de Tito Vilanova per atacar-lo a ell: “Això no ho oblidaré mai”, va dir concretament. L'extècnic blaugrana també els va encoratjar a sortir públicament a rebatre'l per si consideraven que havia dit alguna mentida. Amb aquest escenari, era del tot justificada, per no dir imprescindible, una reacció del president del FC Barcelona. I aquesta va arribar en forma d'entrevista al programa 8 al dia, de Josep Cuní, que es va gravar a la segona residència que Sandro Rosell té a Corçà, a l'Empordà.

El president blaugrana va mostrar un to conciliador en tot moment i el primer que va voler deixar clar és que les paraules de l'extècnic havien estat totalment inesperades. “Ens vam quedar molt sorpresos amb les seves declaracions”, va dir, per tot just després negar sobretot la part que feia referència a les crítiques per haver utilitzar la malaltia de Tito Vilanova. “És completament fals. Si no, anem a l'hemeroteca. Cap membre de la junta ni jo utilitzaríem la malaltia del Tito ni de ningú. Això és així i ho reitero rotundament.” Rosell també va assegurar que no sabia a què es referia quan Guardiola va demanar-los que el deixessin en pau, que se n'havia anat a 6.000 quilòmetres, i va explicar que després del dia del seu homenatge només havia parlat amb ell per felicitar-lo quan va fitxar pel Bayern de Munic.

Després d'aquestes matisacions, Sandro Rosell va demanar als barcelonistes que s'oblidin d'aquestes polèmiques i que segueixin idealitzant la figura del millor entrenador de la història del club. “Pel bé del club, el Pep ha de seguir sent aquest mite. Vull que els socis del Barça siguin tota la vida guardiolistes.” El president del Barça segueix creient que Guardiola és una figura que ha d'unir el barcelonisme i no dividir-lo per la importància del seu llegat. “M'agradaria molt que el guardiolisme unís tot el barcelonisme. Van fer una feina extraordinària, seguida de manera meravellosa pel Tito. Això que ha durat cinc anys hem de fer que en duri encara més. Esperem que l'esperit de Guardiola duri eternament”, va afirmar. Rosell considera que aquestes polèmiques i la nova aparició dels famosos -ismes no beneficien el FC Barcelona. “Aquest soroll no és bo per al Barça, i això ho hem d'agafar com una cosa passatgera. És una petita taca que no ha de tapar la gran història que ha escrit el Pep. Aprenguem del passat i aprenguem del que ens va passar. El club es va dividir amb cruyffistes i no cruyffistes. Espero que no hi hagi guardiolistes i no guardiolistes. La història del club no s'ho mereix.” No creu en l'adoració als presidents i per aquest motiu no veuria amb bons ulls que aparegués el rosellisme i els rosellistes. “Trauria els -ismes que fan referència als presidents. Són gestors. La gent vol estimar els entrenadors i els jugadors, no els directius. El que realment interessa als aficionats són ells.”

Rosell va explicar que ja s'havia posat en contacte amb Guardiola, però no va voler revelar el contingut de la conversa. Tampoc va entrar a valorar l'estat de l'amistat entre Tito Vilanova i Pep Guardiola, que dijous passat va assenyalar que sí que s'havia vist a Nova York amb l'actual tècnic i que si no ho va fer en més ocasions no va ser per culpa seva. “Déu me'n guard que jo em posi en la relació entre dues persones. No és el meu tema ni m'he de preocupar d'això. Que ho expliquin ells. No en sóc part i no ho sé en profunditat.” Sí que va defensar Guardiola assegurant que no creia que hagués dubtat de la capacitat de Tito Vilanova per ajuntar Messi i Neymar al terreny de joc, tal com va dir el president del Santos Odilio Rodrigues.

En l'hipotètic escenari que Guardiola pretengués presentar-se en un futur a unes eleccions, Rosell fins i tot va assegurar que “possiblement el votaria”. En canvi, no creu que pogués fer tàndem amb Cruyff, seguint el model del Bayern. Rosell es va definir cruyffista pel que fa a la concepció de futbol, però va admetre que no li havien agradat algunes coses de l'holandès. Pel que fa a Thiago, va explicar que Guardiola l'havia volgut fitxar perquè el necessita, però que havia estat el jugador qui havia demanat marxar. Pel que fa que el representi el germà de Guardiola, el president del Barça entén que hi pugui haver algú que no ho acabi de veure clar, però ell no va dubtar de l'honestedat d'una persona que va treballar amb ell.

Ho hem d'agafar com una cosa passatgera. És una petita taca que no ha de tapar la gran història del Pep
M'agradaria molt que el guardiolisme unís tot el barcelonisme. Van fer una feina extraordinària
Cap membre de la junta ni jo utilitzaríem la malaltia del Tito ni de ningú. Això és rotundament fals
Trauria els ‘-ismes' que fan referència als presidents. La gent vol estimar els entrenadors i els jugadors

“Cap metge m'ha dit que Tito Vilanova no pot entrenar”

Rosell s'ha vist amb Tito a l'Empordà, on tots dos han passat uns dies de vacances. Així ho va reconèixer en l'entrevista d'ahir el màxim mandatari blaugrana. “Hem estat parlant molt durant aquests dies. El veig animat i amb moltes ganes. Pensant en com jugarà l'equip, en els nous jugadors que tindrem”, va dir. En relació a les manifestacions de Guardiola, va aclarir que no n'havien parlat perquè “Tito no entra en temes institucionals i jo no entro en temes personals”. Sobre com pot afectar la malaltia del tècnic blaugrana a la seva feina la temporada que ve, Sandro va ser, una vegada més, taxatiu: “Cap metge m'ha dit que no pot ser l'entrenador del Barça. I, fins que no hi hagi cap metge que digui que no ho pot ser, ho serà”. En aquest sentit, Rosell va opinar sobre la sortida d'Éric Abidal, descartat al final de la temporada passada. “El Barça va fer un gest exquisit amb ell. I, quan ja estava recuperat, quan no era un malalt, se'l va tractar com un membre més de la plantilla. La decisió, aleshores, va ser de no renovar-lo”, va explicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.