Barça

Gira de pega del Barça

El deficient estat de la gespa del Bukit Jalil Stadium obliga a canviar a última hora l'escenari de l'últim partit de la gira asiàtica

El club va actuar alertat per la plantilla, conscient del risc de lesió

El Barça acaba avui a Kuala Lumpur la gira asiàtica jugant contra un combinat d'estrelles de la modesta lliga de Malàisia (14.45h, hora catalana, per TV3). El partit va haver de canviar d'escenari ahir a última hora a Malàisia, en el que va ser un nou inconvenient dels nombrosos que hi ha hagut en aquesta gira. Els homes de Gerardo Martino es van entrenar ahir per primera vegada a l'estadi on s'havia de jugar el matx, el Bukit Jalil Stadium, amb capacitat per a 90.000 espectadors. José Manuel Pinto es va retirar amb problemes després de rebre un cop en un genoll. Una incidència independent a l'estat de la gespa, que era patètic. Els jugadors, el cos tècnic i el director esportiu se'n van adonar ben aviat, i tots van coincidir que en aquell terreny no s'hi podia jugar. Andoni Zubizarreta va trucar a Josep Maria Bartomeu, vicepresident esportiu i màxim responsable del club a Tailàndia i Malàisia per comunicar-li que hi havia un risc important de lesió i que activessin el pla B.

Els jugadors havien pressionat per no jugar allà. Els feia la sensació que en aquell estadi es juguen pocs partits de futbol. Bartomeu va trucar ràpidament al promotor del duel per dir-li que havien d'aplicar una clàusula que ja s'havia inclòs quan es va signar el contracte entre les dues parts. En l'acord, gestat el febrer passat, es va establir una clàusula que possibilités un canvi d'escenari si la gespa no garantia uns mínims. Des de llavors, representants del club van viatjar quatre vegades a Kuala Lumpur i en cap van veure el terreny de joc en condicions. Fa deu dies que el Barça va tornar a comunicar –per escrit i de paraula– que la gespa s'havia de canviar, i el promotor va iniciar un pla d'acció per solucionar el tema. Ahir va quedar clar que no havia funcionat i el promotor va acceptar el canvi d'escenari. El partit es jugarà finalment a l'estadi Shah Alam, amb capacitat per a 69.000 espectadors. No hi haurà problema d'aforament perquè s'han venut unes 40.000 localitats i s'espera que avui se'n venguin unes 10.000 més. Tampoc hi haurà cap problema en la ubicació dels aficionats, perquè les entrades són de zona però amb seient lliure.

El d'ahir no va ser el primer problema que s'ha trobat Bartomeu en una gira. L'any 2010, a Corea del Sud, va haver de negociar els minuts que jugaria Leo Messi en un amistós. Pep Guardiola va dir en la roda de premsa prèvia que no jugaria ni un minut a Seül perquè s'acabava d'incorporar al grup, i l'organitzador va amenaçar fins i tot de suïcidar-se. Finalment, l'argentí va jugar un quart d'hora després que fos Zubizarreta qui comuniqués al de Santpedor aquest acord de mínims.

Incomoditats diverses

No ha estat aquest l'únic problema en aquesta gira. N'hi ha hagut més provocats principalment per la companyia aèria que va contractar el mateix club, la companyia Hifly. Un avió de low cost que va ser contractat perquè va fer l'oferta més econòmica. Ara bé, a l'avió no hi havia ni mantes ni coixins per a tots els passatgers, el menjar deixava molt a desitjar, van caure les mascaretes d'oxigen quan l'avió va aterrar a Tel-Aviv, hi va haver retard de dues hores en el viatge entre Tel-Aviv i Bangkok, i de dues hores més per anar de Bangkok a Kuala Lumpur, també causat per un canvi de ruta imprevist.

Als problemes de l'avió s'hi va afegir més d'una queixa d'algun jugador, referents a la qualitat del menjar i la ubicació de l'hotel on l'equip s'ha allotjat a Malàisia (a 22 quilòmetres del centre de Kuala Lumpur).

Tello, novetat en la llista de Del Bosque

És l'estiu de Cristian Tello. L'extrem sabadellenc tindrà l'oportunitat de debutar amb la selecció espanyola absoluta dimecres, en el duel que Espanya disputarà contra l'Equador. Del Bosque el va citar ahir en la llista que va donar per al partit amistós. Una llista en la qual no hi ha quatre futbolistes blaugrana habituals en la roja: Xavi, Piqué, Pedro i Sergio Busquets,que podran descansar. Per pal·liar aquestes baixes, Del Bosque va optar per convocar alguns dels futbolistes que van guanyar l'europeu sub-21 aquest estiu, com l'exblaugrana Thiago, Iñigo Martínez, Isco, Koke i el mateix Tello.

Caixa plena i exportació de la marca Barça

Hi ha hagut problemes en la gira, però no tot ha estat dolent. El club fa un balanç molt bo del tour que ha portat el primer equip del Barça durant vuit dies per Palestina, Israel, Tailàndia i Malàisia, i que finalitza avui després del partit que enfrontarà els homes de Gerardo, Tata, Martino amb un combinat de la lliga local a l'estadi Shah Alam. A banda del benefici econòmic dels sis milions d'euros pels dos partits disputats, el club valora molt positivament el fet que la gira ajudarà a fer créixer molt la marca Barça a tot el món. Valor mediàtic per la repercussió mundial que van tenir les visites a Palestina i Israel, els entrenaments fets a Dura i Tel-Aviv i les trobades del president blaugrana, Sandro Rosell, i tots els membres del primer equip amb el president de Palestina, Mahmud Abbas, i el president d'Israel, Shimon Peres, així com amb el seu primer ministre, Benjamin Netanyahu. El Barça no aconseguirà la pau, però espera haver col·laborat amb una gota en l'oceà, com va dir el mateix Rosell.

El Barça és líder al món àrab i espera poder ser-ho també en el mercat asiàtic, on està situat en les primeres posicions, però on encara té més tirada la Premier League i, com a conseqüència, el club número u per als asiàtics és el Manchester United. El club català va a poc a poc guanyant terreny, i els partits jugats a Bangkok i Kuala Lumpur fan que les distàncies s'escurcin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.