Barça

Martino: “El central que espero és Puyol”

L'entrenador del FC Barcelona remarca que és molt important començar la lliga “guanyant i jugant bé”

El tècnic blaugrana demana paciència amb Neymar, ja que “necessita més continuïtat, més ritme”

L'entrenador del FC Barcelona, Gerardo ‘Tata' Martino, ha confirmat aquest dissabte que el club no fitxarà un central al mercat estival, ja que espera comptar aviat amb Carles Puyol, que es troba en la recta final de la seva recuperació. “Si estic esperant un central? En realitat estic esperant l'arribada de Puyol. Gràcies a Déu, la seva recuperació va molt bé, està treballant al camp amb molta intensitat i esperem que comenci a entrenar-se amb el grup al setembre, després de la pròxima data FIFA”, ha explicat Martino en la vigília del debut de la lliga davant el Llevant.

El tècnic argentí ha recordat que “els problemes que hi va haver l'any passat amb els centrals van ser tots de lesions” i que, amb Puyol recuperat, Piqué i Mascherano, “a més de Bartra, Adriano i Busquets com a alternatives”, aquesta posició queda perfectament coberta. “Sinó, hi ha un mercat d'hivern d'aquí tres mesos al qual podem recórrer”, ha postil·lat.

Martino ha donat avui la seva primera llista oficial com a entrenador del Barça. S'han quedat fora el porter Oier Olazábal, el defensa Martín Montoya i els centrecampistes Jonathan dos Santos i Sergi Roberto. El Tata ha anunciat que, a partir d'ara, donarà la convocatòria sempre el dia anterior al partit, “perquè no ens sembla lògic portar-los a la concentració i que s'assabentin en una xerrada tècnica que es queden fora”.

A la llista estan Leo Messi i Cesc Fàbregas després de rebre avui mateix l'alta mèdica. “Feia dos dies que ja s'entrenaven amb normalitat i no tindran cap problema per jugar”, ha comentat Martino sobre tots dos futbolistes. El preparador blaugrana ha assenyalat, en qualsevol cas, que al llarg de la temporada, tots els membres de la plantilla “tindran el seu lloc” dins l'equip: “És un planter gran, amb moltes variants i bons jugadors, i cal pensar en el transcurs de l'any, no mirar sempre al següent partit”.

Martino espera amb ganes l'estrena de la lliga de demà davant el Llevant de Joaquín Caparrós, un entrenador al qual ja es va enfrontar quan dirigia al Paraguai en un amistós contra l'Athletic Club. No obstant això, ha reconegut que no sap quin Llevant es trobarà, ja que ha canviat moltes peces en les últimes setmanes: “Tothom sap l'equip competitiu que tenia la temporada passada, la quantitat de jugadors que se n'han anat i la quantitat de jugadors que han vingut. Veurem com soluciona la venda a última hora d'Iborra al Sevilla i per aquí també tenen algun jugador tocat. Veurem quin onze treuen”.

En qualsevol cas, Martino té clar quin és l'objectiu demà. “És molt important començar guanyant i jugant bé, per a la nostra confiança i per enviar un missatge a la resta d'equips de la lliga”, ha subratllat. Per això, el Tata fa setmanes que està preocupat per recuperar la pressió, aquesta que va fer gran l'equip amb Pep Guardiola a la banqueta: “Volem fer-ho amb més continuïtat, que duri molt més temps i poder jugar el partit lluny de la nostra porteria el major nombre de minuts possible”.

Caldrà esperar per veure si a l'onze de demà estan Neymar i Alexis Sánchez, dos jugadors als quals ha dedicat uns minuts durant la roda de premsa. Amb Neymar ha demanat paciència: “S'entén bé amb els seus companys i se'l veu còmode en els entrenaments, però ha tingut menys temps de preparació que la resta i necessita més continuïtat, més ritme. Encara que esperem veure la seva millor versió a curt termini”. Del xilè espera que sigui “l'Alexis Sánchez del Xile de Marcelo Bielsa: un jugador summament important i desequilibrant” i ha assegurat tenir “molta confiança en ell”.

Encantat amb tot el que li ha passat des que va arribar a un club que des de fora pensava que era molt gran “i des de dins ho és fins i tot més”, Gerardo Martino no vol posar excuses si l'equip no juga bé en la seva estrena, ni tan sols per la caòtica gira asiàtica que ha condicionat la preparació dels seus jugadors durant la pretemporada.

Al cap i a la fi se sent un privilegiat per ser on és. “El Barcelona té un planter de tanta qualitat que l'entrenador de torn és més lògic que es faci responsable dels fracassos que partícip dels èxits”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.