Guardiola veu una millora en els amistosos de pretemporada

Creu que l'equip juga més junt, amb l'esperit de l'any passat

El Barça ja ha disputat quatre amistosos aquesta pretemporada –dos en l'estada d'Anglaterra i dos als Estats Units–, i Guardiola dóna per bona la progressió que ha mantingut l'equip. Va ser després d'apallissar els Sounders de Seattle, que el tècnic va reconèixer que s'anava pel bon camí: «Ho hem fet millor que contra els Galaxy a Los Angeles. Llavors l'equip va jugar molt allargat; aquest cop hem estat més junts, hem pressionat, hem generat ocasions... Estic content.» A Guardiola, de fet, se'l veu molt concentrat i il·lusionat durant els entrenaments de la gira, i té clar que la clau per repetir els èxits de la temporada passada és, precisament, mantenir la mateixa filosofia de joc i de motivació: «És molt aviat per fer valoracions, però hem estat bé, hem recuperat l'esperit de la temporada passada.»

A Seattle, els blaugrana van tenir més possessió de pilota, més agressivitat a l'hora de recuperar-la, i més clarividència a l'hora d'atacar. A més, es van marcar quatre gols que haurien pogut ser més amb una mica més d'inspiració dels davanters. Guardiola, però, ja fa temps que insisteix en la defensa, i en els entrenaments assaja contínuament la sortida de la pilota des del darrere i la defensa de jugades d'estratègia. Dos aspectes que van millorar contra els Sounders de Seattle: «Vam començar amb una línia de tres i Alves molt avançat, i després ells ens van obligar a rectificar. Però vam sortir per una banda, després per l'altra... N'estic satisfet.» La pròxima prova la tindrà diumenge a la matinada contra el Chivas de Guadalajara, a San Francisco.

Reconeix mancances preocupants en l'eix de la defensa

Una de les baixes que acostumen a fer més mal a l'equip és, precisament, la de Rafa Márquez, que estarà uns deu dies lesionat. El tècnic no té gaires efectius en aquesta posició, i el mexicà li garanteix una sortida de pilota, tant en la passada curta com en els desplaçaments llargs, que no li dóna cap altre jugador. «Tinc pocs defenses, però si no n'arriba cap de nou tiraré amb el que tinc; és qüestió de donar confiança als nois del planter i de donar-los confiança. I si no, ja hi posarem Touré; ja veurem...». Una altra de les alternatives que el tècnic té al centre de la defensa és Henrique, tot i que el mateix Guardiola ja ha admès que necessitarà un temps d'adaptació, i contra els Sounders el va col·locar de lateral dret. «Ja he jugat molt en aquesta posició i he estat tranquil», va afirmar el brasiler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.