Barça

Martino: “Veig Messi amb mirada assassina”

El tècnic blaugrana assegura que l'argentí està totalment recuperat de la lesió a la cama esquerra, però no el convoca per al partit de demà contra l'Elx

L'equip recupera Valdés i Xavi

Malgrat que no ha inclòs Leo Messi en la llista de convocats per jugar demà contra l'Elx, el tècnic del FC Barcelona, Gerardo Tata Martino, veu el futbolista argentí totalment recuperat de la lesió al bíceps femoral de la cama esquerra que va patir fa gairebé dos mesos.

“Leo ha arribat molt bé, ha fet tres entrenaments molt bons i el veig amb mirada assassina”, ha destacat Martino després de l'entrenament d'aquest dissabte a la ciutat esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí.

L'entrenador blaugrana ha justificat l'absència del crac argentí a la llista pel fet que “li falta ritme d'entrenaments i més treball amb pilota”.

A la sessió de portes obertes d'ahir al Miniestadi, Messi va demostrar estar totalment recuperat de la lesió. Va marcar tres gols en el partidet d'entrenament i va fer una assistència, però el seu rendiment en aquests primers dies de treball amb els seus companys no ha sorprès Martino.

“Ja teníem totes les referències de com havia acabat l'any entrenant a Buenos Aires i Rosario”, ha explicat el tècnic argentí.

En realitat, si Messi no juga demà és perquè la pròxima jornada el Barcelona visita el Calderón en un partit que pot suposar un punt d'inflexió en la lluita pel títol. Així, el davanter podria tenir els seus primers minuts de l'any d'aquí a quatre dies, en el partit de copa contra el Getafe, pensant ja en el transcendental pols contra l'Atlètic de dissabte que ve.

No obstant això, Martino ha restant transcendència a aquest partit: “L'Atlètic és l'equip més en forma del futbol espanyol i probablement d'Europa. Però ens hem de preparar per a quatre mesos i mig en els quals tenim tres competicions, no només per a un partit puntual. I cada punt de la Lliga que puguem deixar-nos al camí ens allunya més de la possibilitat de guanyar-la”, ha argumentat.

Si el Barça va acabar 2013 en línia ascendent, el seu tècnic té motius per pensar, després d'aquests primers entrenaments de l'any, que l'equip seguirà pel mateix camí en aquesta arrencada de 2014.

“Malgrat haver tingut uns dies de vacances, als jugadors se'ls veu ràpids, amb ritme, precisos. Això genera l'expectativa de reprendre la Lliga amb un bon rendiment futbolístic”, ha indicat.

L'equip no només ha recuperat Messi, sinó també al porter Víctor Valdés, que ha estat un mes i mig parat per un trencament al bessó, i Xavi, que va estar absent en l'últim partit de l'any contra el Getafe per unes molèsties musculars. Aviat tindrà també el migcampista Ibrahim Afellay, que ja s'entrena al costat dels seus companys després d'haver passat per la sala d'operacions l'estiu passat per solucionar una lesió crònica al recte anterior de la cuixa dreta. “Afellay m'agrada molt, compto amb ell totalment. Em sembla un futbolista amb moltes condicions”, ha afirmat Martino. D'aquesta manera, el tècnic ha descartat que l'holandès abandoni el club al mercat d'hivern.

En canvi, l'entrenador del Barça encara haurà d'esperar per disposar de Dani Alves, que avui s'ha entrenat per primera vegada des del seu retorn de vacances a l'haver estat un parell de dies amb febre, ni el migcampista Sergio Busquets, sancionat. Els seus llocs a l'onze inicial els ocuparan Martín Montoya i Alex Song, respectivament, mentre que Cesc Fàbregas ocupara el de Messi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.