Barça

Comiat solemne a Tito Vilanova a la Catedral de Barcelona

El temple es queda petit per donar l'últim adéu a l'extècnic blaugrana

Companys d'equip i del món de l'esport, així com personalitats de la política i les institucions assisteixen a la cerimònia

El FC Barcelona ha transcendit aquest dilluns una vegada més la seva dimensió de club esportiu amb l'últim comiat al qui fou l'entrenador de la Lliga dels 100 punts, Francesc Tito Vilanova, mort el divendres als 45 anys a causa d'un càncer.

Unes 1.500 s'han congregat a la Catedral de Barcelona per seguir la cerimònia religiosa que ha tancat els tres dies de dol per l'extècnic blaugrana decretats pel club.

El funeral ha arrencat instants després de les vuit del vespre amb l'arribada dels familiars més propers de Vilanova i ha estat oficiat pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

Al final de l'homilia, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha dit unes paraules en nom del club. També ho ha fet el qui va ser el seu amic i número 2, Jordi Roura, que ha recordat algunes de les vivències compartides amb Tito Finalment, els seus fills Carlota i Adrià han dedicat unes emotives paraules al seu pare, al final de les quals han rebut una gran ovació.

L'aforament del temple s'ha ampliat per donar cabuda a les prop de 1.500 persones que acompanyen la família de Vilanova durant el comiat.

Entre els assistents hi ha autoritats com el president de la Generalitat, Artur Mas, i els alcaldes de Barcelona, Xavier Trias, i de Bellcaire d'Empordà, David Font. També el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, el president de la LFP, Javier Tebas, i el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, entre d'altres.

Tampoc hi han faltat la junta directiva del club, encapçalada pel seu president, i els expresidents Agustí Montal, Josep Lluís Núñez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta i Sandro Rosell, que han s'han assegut costat per costat. El president Raimon Carrasco ha excusat la seva assistència per raons de salut.

També han volgut donar l'últim comiat al seu entrenador l'actual plantilla del primer equip de futbol, visiblement afectats, i exjugadors com Carles Rexach, Josep Maria Fusté, Migueli, Ferran Olivella, Josep Moratalla, Tente Sánchez, Toño de la Cruz, Josep Palau o Josep Franch, entre d'altres. Així mateix, han assistit a la cerimònia els capitans de tots els equips de futbol i de les seccions professionals del club, a més de la plantilla del Juvenil B, en la que juga Adrià Vilanova, fill del difunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia