Barça

Xavi Hernández: “No volem callar boques; només guanyar la Lliga” 

El migcampista del FC Barcelona assegura que el vestuari està motivat i que l'equip té “una oportunitat històrica”

El de Terrassa lamenta l'adéu de dos dels capitans, el defensa Carles Puyol i el porter Víctor Valdés

  • Xavi Hernández FCB.

El migcampista del FC Barcelona Xavi Hernández ha reconegut que l'equip té una oportunitat única de guanyar una Lliga que ja tenia per perduda, i que reeditar el títol, i “no callar boques”, és l'únic objectiu que s'ha marcat l'equip davant dissabte que ve contra l'Atlètic de Madrid.  “No volem callar boques, només guanyar la Lliga i gaudir. El barcelonisme s'ho mereix, els jugadors, l'equip tècnic, tots ens mereixem una alegria com aquesta després d'un any difícil”, ha declarat Xavi, qui ha afegit entre rialles que “callar totes les boques, a més, és impossible”. 

El migcampista blaugrana ha remarcat que l'equip té “una oportunitat històrica” davant la seva afició: “A aquesta generació li falta una Lliga en l'última jornada. És una cosa històrica, atípic, diferent a la nostra carrera, únic. Seria la cirereta. No podem fallar”. 

Xavi no amaga que la temporada ha estat difícil -“per totes les coses que ens han passat”- però ha negat que es tracti d'una de les més dures de la seva carrera.  “Els anys més durs per a mi van ser aquells en els que no guanyàvem títols ni competíem per ells. Els anys en els quals quedàvem quarts. Allò no era gens agradable. Allò sí que era trist, no això d'ara”, ha argumentat. 

Per això, es mostra optimista i confiat a tancar el curs amb el títol de Lliga, encara que per a això calgui guanyar l'Atlètic de Madrid, un equip al qual el Barça ha estat incapaç de derrotar en els cinc precedents d'aquesta campanya.  “Coneixem bé l'Atlètic. És un equip molt rocallós, que aprofita bé l'estratègia. Defensivament, és el millor equip d'Europa. És cert que en els cinc partits no hem pogut guanyar-los, però és un partit únic i tenim l'avantatge de jugar a casa. El Camp Nou ha de ser una olla de pressió”, ha indicat. 

D'altra banda, el de Terrassa ha lamentat l'adéu de dos dels capitans, el defensa Carles Puyol i el porter Víctor Valdés. El primer s'acomiadarà demà en roda de premsa. El segon se n'ha anat a Alemanya a recuperar-se de la seva lesió i ni tan sols estarà dissabte al Camp Nou donant suport als seus companys. 

Xavi ha demanat que la gent “respecti i entengui” la decisió de Valdés: “Víctor és el millor porter de la història del Barça. La gent no el coneix prou. Cal intentar posar-se en la seva pell, no passa per un bon moment, té una lesió important i ha volgut anar-se'n a recuperar-se”. 

Pel que fa al seu futur, l'egarenc ha avançat que no pensa prendre el mateix camí que Valdés i Puyol. “Ara comencen a aparèixer molts rumors sobre el futur dels jugadors. Naturalment que han sortit coses, ofertes, però la meva idea inicial era seguir aquí la temporada que ve i aquesta no ha canviat en absolut”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia