Barça

El Barça i Athletic de Bilbao es tornen a disputar la Copa del Rei

Els blaugrana s'imposen al Vila-real per 1-3 en el partit de tornada de les semifinals amb dos gols de Neymar i un altre de Suárez

Dos Santos marca l'únic gol dels locals, que acaben amb 10 jugadors per l'expulsió de Pina

No hi haurà final catalana. El Barça es tornarà a trobar amb l'Athletic de Bilbao a la final de la Copa del Rei, després que l'equip basc ha eliminat l'Espanyol en el partit disputat al Power8 Stadium.

El FC Barcelona s'ha classificat dues hores abans al derrotar el Vila-real per 1-3 en el partit de tornada de les semifinals, disputat aquest dimecres a la nit al Madrigal. Els blaugrana arribaven a l'eliminatòria amb un avantatge de dos gols (3-1) i han superat l'eliminatòria amb un global de 6-2.

Neymar ha inaugurat el marcador amb un gol matiner al minut 2. Quan gairebé encara ressonava el xiulet de l'àrbitre, el brasiler ha recollit una passada precisa de Messi i, amb un toc suau, ha marcat el 0-1.

A partir d'aquest moment els blaugrana han semblat replegar-se i els de la Plana Baixa han sabut aprofitar una ocasió al minut 40 per aconseguir l'empat (1-1) gràcies a una rematada creuada de Jonathan dos Santos. Ha estat en aquesta mateixa jugada quan Busquets s'ha lesionat al turmell dret per una entrada de Pina, la nota negativa de la nit per al Barça. El migcampista ha estat substituït per Jérémy Mathieu.

Al minut 64 els locals s'han quedat amb 10 jugadors per una targeta vermella directa a Pina per una dura entrada, en aquest cas a Neymar.

Poc després, al minut 75, Luis Suárez ha trencat l'empat (1-2). L'uruguaià ha recollit una passada llarga de Mascherano i, després de superar Asenjo, ha marcat a porteria buida.

Tot i que ja quedaven pocs dubtes que el Barça tenia el bitllet a la final, el gol de la tranquil·litat ha arribat de la mà de Neymar minut 88 (1-3). El brasiler ha rematat de cap una centrada de Xavi i ha sentenciat la semifinal.

Fitxa del partit

Vila-real (1):
Asenjo; Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Jonathan dos Santos, Pina, Trigueros (Moi Gómez, m.74), Cheryshev (Campbell, m.68); Uche (Giovani, m.61) i Vietto.

FC Barcelona (3):
Ter Stegen; Montoya, Piqué, Mascherano (Rakitic, m.75), Jordi Alba; Rafinha (Xavi, m.64), Busquets (Mathieu, m.41), Iniesta; Messi, Luis Suárez i Neymar.

Gols:
0-1, m.3: Neymar. 1-1, m.39: Jonathan dos Santos. 1-2, m. 73: Luis Suárez. 1-3, m.88: Neymar.

Àrbitre:
Fernández Borbalán (C. Andaluz). Tarjeta groga als locals Jonathan dos Santos (m.35), Cheryshev (m.37) i Campbell (m.82), així com al visitant Piqué (m.50).
Expulsió amb vermella directa del jugador del Vila-real Pina (m.64).

Partit de tornada de les semifinals de la Copa del Rei disputat al Madrigal davant 23.000 espectadors.