Guardiola: «Ser líder ara és un fet circumstancial»

Guardiola treu importància a la possibilitat que el Madrid perdi a Sevilla i se centra en l'Almeria

Es mostra molt satisfet amb la capacitat competitiva de l'equip en aquestes primeres jornades

La jornada és propícia perquè el Barça assoleixi el lideratge en solitari i trenqui l'equilibri que manté amb el Real Madrid. Els de Pellegrini s'enfronten amb el Sevilla, envalentit i en un gran moment de forma, mentre que els blaugrana reben l'Almeria al Camp Nou, un feu inexpugnable. Sense menystenir aquesta possibilitat, Guardiola ahir va treure-hi transcendència perquè, segons va explicar, al seu cap només hi ha espai per al seu equip i l'Almeria. El que passi al Sánchez Pizjuán no l'amoïna. «Ser líder en aquest punt és un fet totalment circumstancial. Seria un avantatge inútil. Quedaran 32 jornades, imagina't el que queda.» I és que el tècnic blaugrana sap que no hi ha rival fàcil. Aquest és el discurs que sempre ha defensat i el mantindrà fins a final de temporada. Com l'any passat. El primordial és pensar partit a partit i no fixar-se en els objectius a llarg termini. Començar a parlar de títols, només cap al mes de maig, que és quan es decideixen les competicions. Per aquest motiu, tota la tasca de Guardiola està centrada a com fer mal al conjunt d'Hugo Sánchez. El tècnic, com ja va dir abans de jugar contra el Racing i el Màlaga, es va mostrar convençut que si no estaven bé tindrien dificultats per guanyar. I estar bé per Guardiola significa jugar amb ordre posicional, amb les línies ben juntes i pressionant al davant. «Si no ho fem bé en atac, posicionalment els jugadors de l'Almeria et maten. Són molt perillosos al contraatac. Si no ataquem amb ordre no hi haurà opció, patirem», va advertir. Guardiola no vol que es repeteixi el que va passar contra l'Atlético de Madrid i en els primers vint minuts contra el Dinamo de Kíev.

Un altre factor que el preocupa és que després d'un mes atapeït de partits, la lliga es torna a aturar per compromisos internacionals. «Els partits abans i després de seleccions sempre són molt perillosos. Hi ha certa tendència dels jugadors a dispersar-se», va comentar. La sort que té, però, és que els seus jugadors han començat la temporada amb la mateixa fam per guanyar amb la que van acabar la temporada passada. No s'ha vist en cap partit dels jugats fins ara ni el més mínim símptoma de relaxació. Guardiola no ho permetria i, per aquest motiu, ahir va voler elogiar la capacitat competitiva que està mostrant el seu equip fins ara. «Els jugadors m'han sorprès molt gratament. Diu molt de la capacitat competitiva que té l'equip. Quan guanyen estan relativament contents i quan no ho fan, es mostren molestos. Fins i tot quan no ho fan del tot bé, no estan gaire contents. El seu comportament és admirable», va assenyalar Guardiola. Avui toca tornar-ho a demostrar.


Pep Guardiola es va mostrar molt satisfet perquè els jugadors no han perdut gens de competitivitat


El tècnic blaugrana adverteix que l'equip d'Hugo Sánchez és molt perillós amb els seus contraatacs

Els deu anys de Puyol en el primer equip

Ahir es van complir deu anys del debut de Carles Puyol amb el primer equip. Guardiola, que va coincidir amb ell durant força anys, va valorar molt positivament la trajectòria del capità durant aquest llarg període de temps. «En el món de l'esport el més difícil és tenir continuïtat i ell ho ha aconseguit. Ja va començar molt fort. Quan venia a entrenar-se es menjava el món i des de llavors no ha parat de créixer», va dir. També va desitjar que ben aviat el club pogués lligar la seva renovació, encara que va deixar la decisió de continuar a les mans del jugador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.