Barça

Mathieu, baixa per al partit contra l'Athletic per problemes físics

L'entrenador del FC Barcelona adverteix que el joc dels bilbaïns provoca que no hi hagi descans en cap jugada “i zero concessions” perquè “la intensitat és altíssima”

El defensa francès Jérémy Mathieu és baixa per al partit que demà jugarà el FC Barcelona contra l'Athletic Club al Camp Nou (20:30 hores), com a conseqüència d'uns problemes físics a la cama dreta. En concret, i segons l'informe mèdic que ha traslladat el club, Mathieu pateix unes molèsties al soli de la cama dreta, sense que el Barça hagi concretat el temps de recuperació per al retorn del jugador a les convocatòries.

El FC Barcelona ha entrenat aquest dissabte a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, sessió després de la qual Luis Enrique Martínez ha atès als mitjans de comunicació en la prèvia del partit de Lliga que posa en marxa la segona volta del torneig.

L'entrenador blaugrana ha admès que no li causa cap objecció haver de disputar un partit cada tres dies, perquè té fons d'armari per recórrer a molts jugadors i poder fer-los rotar, per això no li sembla que ni aquest gener ni febrer siguin mesos molt carregats, però sí “estimulants”.

“Jugar partits cada tres dies és molt bonic, si pots triar en una plantilla com la que tinc”, ha admès avui a la sala de premsa del Barça. Del rival al qual s'enfrontà demà, ha advertit que el joc dels bilbaïns provoca que no hi hagi descans en cap jugada “i zero concessions” perquè “la intensitat és altíssima”, per això ha advertit que els seus jugadors ja saben “el tipus d'esforç que ens exigirà el rival”.

Ha reconegut que li hauria agradat un altre rival per a la Copa, després que l'Athletic Club sigui el del Barça en quarts, que tornarà a generar un calendari de tres partits contra el mateix oponent, cosa de la que també es va queixar quan va quedar aparellat amb l'Espanyol.

“No m'agrada que ens toqui tres vegades el mateix equip (un partit de Lliga i dos de Copa seguits). Ja ho vaig dir quan ens va tocar l'Espanyol. Però és un estímul. Jugarem contra un equip que ens va guanyar bé (4-0, en l'anada de la Supercopa d'Espanya)”, ha observat.

“Aquell 4-0 el guardo com a referència, i també els jugadors”, ha assenyalat l'entrenador, en referir-se a les condicions del rival i els errors comesos pel Barça. “No hi haurà una pilota fàcil contra l'Athletic. És un equip molt treballat i complet. Sap què ha de fer i com frenar-nos. Però quan nosaltres hem estat al nostre nivell, els hem pogut frenar també”, ha advertit.

Luis Enrique ha tornat a recordar que se sent des de fa molts anys “'fan' de l'Athletic, perquè potencia el que és seu, són fidels a la seva manera de jugar, per la seva afició, ciutat i estadi. Sembla utòpic que puguin fer això (seguir recorrent a la pedrera i sense estrangers). Em sembla una meravella”.

Un dels punts de fricció en els últims partits entre el Barça i l'Athletic ha estat Neymar, qui després d'un intent de lambretta (passar la pilota per damunt d'un jugador) en la passada final de la Copa del Rei va motivar una reacció irada per part dels jugadors de l'Athletic, que ho van interpretar com una falta de respecte.

Luis Enrique ha animat Neymar a “seguir gaudint del futbol” i ha advertit que ningú s'ha de sorprendre “pels regats” que faci el brasiler, “i si un jugador contrari s'escalfa, ja hi haurà un àrbitre. No em sembla ofensiu el que fa Neymar. Es pot compartir o no, però no hi ha res de menyspreu”.

Finalment, Luis Enrique s'ha tret de sobre les decisions que s'estan prenent al filial blaugrana, amb nombroses baixes i altes, i ha recordat que ell només té competeix en les decisions que es prenguin en el primer equip. “L'objectiu del filial és nodrir de jugadors el primer equip i tornar a la segona divisió. I ara l'objectiu és mantenir la categoria (a segona B)”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia