Barça

Luis Enrique: “Cal competir fins que un dia hi hagi un campió” 

El Barça busca aquest diumenge igualar el rècord de 34 partits invicte del Real Madrid de la temporada 1988-89

L'entrenador del FC Barcelona, Luis Enrique Martínez, no es fia del còmode avantatge que el seu equip té a la Lliga i, per això, s'ha compromès a “competir” fins que aconsegueixin el títol de manera matemàtica. L'equip blaugrana buscarà aquest diumenge, a les 20.30 hores, igualar el rècord de 34 partits invicte del Real Madrid de la temporada 1988-89 i fer, així, un pas més en la seva carrera cap al títol en la visita del Sevilla, l'últim equip que va aconseguir derrotar al planter català. 

En aquestes, i malgrat l'avantatge de 8 i 9 punts, respectivament, amb l'Atlético de Madrid i el Real Madrid, els seus immediats perseguidors, el preparador asturià segueix amb la filosofia de marcar-se “objectius puntuals”.

“Com a professional del futbol és difícil veure's campió fins que no ho vegis matemàticament. Fallarem els tres de dalt. En la nostra situació, pensar que ja està fet seria un gravíssim error que no cometrem”, ha subratllat en la roda de premsa prèvia al partit que es disputarà demà al Camp Nou. 

No el preocupa al tècnic blaugrana el resultat d'aquesta tarda en el derbi que disputaran 'matalassers' i blancs i prefereix centrar-se a sumar els tres punts contra un rival “molt difícil”.

“No tenim suficient avantatge. Cal ser previngut. El que ens ha portat fins aquí és competir al màxim nivell. Crec que és el just. Es pot encara millorar i necessitem els tres punts per ser campions”, ha insistit el tècnic.

Tampoc l'angoixa la possibilitat que els seus pupils es relaxin en la competició domèstica i que això pugui afectar a la Lliga de Campions. “L'alta competició no dóna per això. Cal competir fins que un dia hagi un equip campió. No anem a canviar. Cal ser superiors al rival en tots els partits”, ha afegit. 

Les preguntes sobre la privilegiada situació a la Lliga han copat bona part de les preguntes d'una compareixença en la qual també se li ha preguntat per la situació contractual de jugadors com Sergio Busquets i Neymar da Silva.

Sobre el migcampista català, Luis Enrique ho té clar: “Busquets és un jugador únic i especial i que serà culer tota la seva carrera”. I ha aprofundit més en la seva resposta quan ha opinat sobre el campionat anglès i el seu líder, el Leicester, “una meravellosa sorpresa per al futbol”, ha ressaltat. 

“Aquest any hi ha menys diferència entre els equips que sempre solen disputar el campionat. Em sembla molt bé per al futbol i veurem si són capaços de mantenir la pressió en els moments decisius”, ha assenyalat. 

També ha fet broma sobre el moment en el qual es troben els porters Marc-André ter Stegen i Claudio Bravo, que es reparteixen la titularitat en les tres competicions. Segons la seva opinió, es tracta d'una situació “sostenible ecològica i orgànica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia