Pep Guardiola

Tècnic del Barça

«Si no et prens seriosament partits com aquest, pots tenir molts ensurts»

«És un resultat bo, però el futbol dóna moltes sorpreses i hem de tenir precaució»
«Té el do del gol i és importantíssim tenir jugadors de banda que puguin marcar gols»
«A nosaltres també ens pot passar i, de fet, ja ens va passar fa uns quants anys»

Guardiola sempre insisteix a reclamar concentració màxima en aquells partits que l'entorn considera assequibles, i ahir es va mostrar molt satisfet amb el 0-2 aconseguit a Lleó: «Que siguin d'una categoria inferior no vol dir que no tinguin qualitat. Si no et prens seriosament partits com aquest, pots tenir molts ensurts.» Un argument que va relacionar en certa manera amb la derrota encaixada pel Real Madrid el dia abans: «Em va sorprendre que l'Alcorcón jugués tan bé. A nosaltres també ens pot passar i, de fet, ja ens va passar fa pocs anys.» A més, el tècnic blaugrana no va voler donar l'eliminatòria com a sentenciada, i va continuar exigint atenció a la plantilla: «És un bon resultat, però el futbol dóna moltes sorpreses. Ens ho hem de prendre amb precaució.»

Tot i que el Barça en cap moment va patir pel resultat final, Guardiola sí que va voler destacar que l'estat del terreny de joc –amb la gespa molt ràpida– no havia facilitat gens la feina i que haver marcat en la primera part havia estat determinant: «Aquests partits mai no són còmodes. Hem intentat controlar molt el partit per evitar que hi haguessin anades i tornades. I marcar primer, ens ha beneficiat molt.»

Analitzant alguns aspectes concrets de l'equip, Guardiola va destacar el bon rendiment ofert per la defensa, sobretot tenint en compte que els centrals eren Márquez i Txigrinski, una parella amb poc rodatge, i que Jeffren havia hagut d'exercir de solució d'urgència a la banda dreta. «Les situacions defensives complicades les hem resolt molt bé. Jeffren té moltes facultats, potència i una gran disciplina, i intuíem que ho faria bé, tot i que era la primera vegada en la vida que jugava en aquesta posició.» Respecte a Bojan, va admetre que encara li falta agafar el ritme de competició òptim –«la lesió l'ha aturat una mica, però estarem al seu costat i ens ajudarà molt durant la temporada», va dir–, i va reconèixer que la prova de situar Touré Yaya com a interior no havia funcionat gaire bé. Bona part dels elogis, en canvi, se'ls va emportar Pedro, un jugador que coneix des de la seva etapa en el filial i que està sent una de les grans revelacions d'aquesta temporada: «Pedro té el do del gol. Ja en marcava quan estava en el filial, la temporada passada també en va fer amb Luis Enrique... Tenir jugadors de banda amb gol és molt important. La toca bé amb les dues cames i remata molt bé.»


la tornada


PEDRO


ALCORCÓN-madrid



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.