Pedro, una ascensió que no s'atura

Poc s'hauria pogut imaginar Pedro, durant l'últim estiu, que després d'un parell de mesos de temporada oficial ja hauria marcat en cinc competicions diferents: la Champions, la supercopa d'Europa, la supercopa d'Espanya, la lliga i la copa del Rei. Ni que seria, amb 6 gols, el tercer màxim golejador de la plantilla, darrere d'Ibrahimovic (8) i Messi (9). Però tots els factors s'han alineat perquè aquesta sigui la temporada de la seva consolidació. Primer, el fet que la secretaria tècnica no fos capaç de fitxar un davanter de banda com havia sol·licitat el tècnic, i que Guardiola hagués de quedar-se amb una plantilla força reduïda. Després, que Henry no hagi estat especialment encertat en el primer tram de la temporada i que tampoc l'hagin respectat les lesions. Al jove del planter, però, no li han regalat res, sinó que s'ha guanyat el lloc aprofitant totes i cadascuna de les oportunitats que li ha ofert aquest escenari favorable. Va començar golejant l'Athletic en la supercopa estatal; després el Xakhtar en la supercopa d'Europa –amb un gol que va valer un títol–; el Dinamo de Kíev en la lligueta de la Champions, i l'Almeria en la lliga. I ahir va ampliar els seus registres golejadors amb dues dianes més, les úniques del Barça a Lleó en aquest primer partit de copa del Rei. El canari ja ha fet sis gols en només 768 minuts, la qual cosa representa una mitjana molt positiva d'un gol cada 128 minuts.

A Lleó, Guardiola el va col·locar en l'onze titular i li va donar els 90 minuts. L'absència de Messi el va desplaçar aquesta vegada a la banda dreta –amb Bojan al centre i Gai Assulin a l'esquerra–, des d'on va tornar a estar més encertat de cara al gol que en l'un contra un i el joc de combinació. En la primera part, va inaugurar el marcador recollint una pilota que havia marxat dels peus de Bojan després d'una penetració en diagonal i va superar el porter per dalt. En la segona, va guanyar l'esquena al defensa i va connectar, amb molta habilitat –i un altre cop amb la cama dreta–, una bona centrada de Jeffren. Tots dos van ser jugadors importants en aquell Barça B que va pujar a 2a B amb Guardiola a la banqueta, fa dues temporades, i ahir es van aliar per sentenciar definitivament la Cultural Leonesa.

Tot i que Henry ja és a punt de rebre l'alta mèdica, Pedro insisteix a demostrar a Guardiola que és capaç d'ocupar el lloc del francès. El fet de ser ambidextre, a més, li permet rendir a un nivell molt semblant a qualsevol de les dues bandes, i Guardiola ha trobat en ell el comodí perfecte per als seus esquemes. Ahir no només va tenir la fortuna de rebre dues bones passades i l'encert d'encertar en la rematada final, sinó que va jugar per als companys. En la primera part, per exemple, va fer una jugada personal que va culminar amb una passada interior a Busquets, que el migcampista no va ser capaç d'aprofitar. I en els instants finals del partit va fer una centrada precisa que Jonathan Soriano no va poder rematar a dins la porteria.


Va encarrilar el partit en la primera part i el va sentenciar en la segona rematant una centrada de Jeffren


Pedro aprofita un cop més l'oportunitat de Guardiola, i aquesta temporada ha marcat en les 5 competicions



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.