«La por escènica pot ser individual, però mai col·lectiva»

Mauricio Pochettino considera que jugar al Bernabéu no suposa una pressió afegida per a un equip tan jove com el seu. Admet que l'escenari imposa, però que l'anomenada por escènica no afecta igual a tots. «És més personal que col·lectiva. No crec que cap equip tingui por de jugar al Bernabéu o al Camp Nou, és més una qüestió individual.» Més enllà dels efectes externs, el tècnic nega que el seu equip sigui un col·lectiu tou i inexpert. «És cert que som una de les plantilles més joves de la lliga, però a partir d'una edat tothom sap què és això del futbol. Nosaltres tractem de treure la pressió extra traient transcendència als partits dient als jugadors que entrin al camp disposats a competir i a gaudir i que juguin com saben.»

Per a Pochettino, les possibilitats d'un bon resultat rauen en la capacitat per treure la pilota al rival. «Almenys en la teoria nosaltres hem de potenciar la possessió, perquè sabem que si li deixem la pilota ho pagarem car. Tractarem de treure-l'hi, desplegar-nos al contraatac amb velocitat i mirar d'acabar les jugades per evitar el seu contraatac, que és mortal.» Per a Pochettino les tres premisses sobre el paper són: «Tenir la pilota, saber què fer-ne i transformar les ocasions que tinguem.» Una altra de les consignes és mirar d'evitar les faltes a la frontal de l'àrea. En aquest sentit, va fer referència a l'agressivitat de Roncaglia, el jugador més amonestat de l'equip. «Ha de saber que l'arbitratge és diferent al de l'Argentina i això ho estem corregint.» Tot i les precaucions, el tècnic de l'Espanyol no renuncia a res. «Gosadia? Renunciar al triomf abans de jugar no ho farem mai.»


Pochettino voldria que les cròniques ressaltessin la valentia del jugadors

Sense notícies del rival

En la seva roda de premsa, Manuel Pellegrini no va fer cap referència al rival. Interessats en la seva lluita particular contra el Barça i pendents de la resolució del comitè de disciplina respecte a Cristiano Ronaldo, sembla que el Madrid jugui contra la seva ombra. L'única referència cap al rival va ser recordar que no era la primera vegada que utilitzava un mig del camp de tocadors: «Al camp de l'Espanyol i a Vila-real, ja va jugar un centre del camp així.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.