La porta del cel té el nom de Jarque

Jarque va rebre ahir un homenatge solemne a l'accés 21 de Cornellà-el Prat, que ara portarà per sempre el seu nom

Dia d'emocions contraposades ahir a Cornellà-el Prat. Pel cap tornaven a sobresortir els records d'aquells primers dies xafogosos d'agost en què multitud d'aficionats, amb llàgrimes als ulls, s'acostaven a la porta 21 de l'estadi de l'Espanyol acabat d'inaugurar per deixar la seva ofrena al difunt Dani Jarque. Ahir, de manera més compungida i menys visceral, es va tornar a repetir aquell ritual carregat d'emotivitat. El president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, juntament amb la parella de Jarque, Jessica, van mostrar la placa que presidirà, per sempre més, l'entrada de la porta 21. Des d'ahir (escollida perquè aquest era el dorsal que tenia el capità) ha quedat batejada com a porta Dani Jarque. A les entranyes de l'estadi, al passadís de la porta 21, es va desplegar el mural amb nombrosos records de companys, amics i aficionats. Sánchez Llibre el va inaugurar amb els pares del difunt. Era el moment més tens del matí i, alhora, el més alliberador per descarregar les llàgrimes. Ràbia resignada però també alegria pel que va significar Dani Jarque en el món del futbol. Un paradigma per a les generacions futures que va tenir l'admiració dels seus companys. Al mural s'han recollit samarretes i bufandes de molts equips de primera i segona divisió, fotos de la seva carrera esportiva i records dels primers equips en què va jugar. Entre totes en destaca una del Còrdova (del seu íntim amic Ceballos) i un munt més de samarretes de l'Espanyol, com ara les de Coro, Sergio Sánchez i Pareja. En l'acte no van faltar-hi la plantilla i el cos tècnic de l'Espanyol en bloc; l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón; del Prat, Lluís Tejedor; de Sant Boi, Jaume Bosch, i la secretaria general de l'Esport, Anna Pruna. «El Dani s'ha convertit per sempre més en un símbol de fortalesa de l'Espanyol», va afirmar Pruna en el seu discurs. 200 aficionats de l'Espanyol van seguir l'acte que tindrà el colofó el 8 d'agost, dia de la mort del capità, en què l'Espanyol té previst col·locar una estàtua de bronze feta per l'artista catalana Marta Solsona i jugar un partit d'homenatge amb un rival encara per concretar. En l'acte, el representant del futbolista, Xavi Màgic Díaz, va informar que els capitans dels equips que formen el futbol de base blanc-i-blau lluiran al braçalet el número 21 de Jarque com a homenatge a la figura de l'exjugador espanyolista.

La segona part de l'acte es va fer a la llotja presidencial, on es va presentar el llibre El cel és blanc-i-blau. Una obra dels periodistes Bruno Alemany i Moisés Llorens en què es relata, en 21 històries, la vida de Dani Jarque vista per persones que han viscut al seu costat, com ara familiars, tècnics i companys. L'entrenador del Barça, Pep Guardiola i Andrés Iniesta, gran amic de Dani Jarque, no van fallar en la cita tot i que només faltessin 24 hores per jugar-se un derbi d'alta intensitat. Un gest que honora el tècnic i el jugador blaugrana, que van tornar a mostrar les seves mostres de respecte i condol a la família Jarque González.


Guardiola i Iniesta van ser presents a l'homenatge, un gest que els honora



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.