la porta de sarrià

enric matarrodona

No està bé tot el que acaba bé

Certament per a l'Espanyol aquesta ha estat una temporada ben estranya, però tot i els mals presagis, al final no s'ha hagut de patir gens ni mica. I això és molt significatiu tenint en compte que fins al darrer minut del darrer partit no es va saber quins eren els equips que baixarien. Mèrit de l'Espanyol o demèrits dels altres? O simplement que el desequilibri d'aquesta lliga ha acabat provocant situacions inesperades, esperpèntiques o simplement massa emocionants. No era fàcil per al club, jugadors, tècnics, directius, socis i aficionats iniciar el campionat amb el cap posat en el record del gran capità. Massa emoció, massa ràbia, massa desesperació per poder superar una situació irreversible. Però han passat altres coses no irreversibles que crec que han marcat també la temporada. El cas Tamudo seria el més significatiu, el més estrany, els més inexplicable, els més absurd. Com pot ser que el jugador més carismàtic del club acabi d'aquesta manera. No es tracta ara de buscar culpables per què no en trauríem res, però sí de saber aprendre's la lliçó. No deixa de ser curiós, simptomàtic, rellevant, kafkià que l'Espanyol hagi estat l'equip menys golejador del campionat. I això que passi quan tens encara en actiu, a la plantilla i cobrant la fitxa més alta de totes, aquell jugador que més gols ha marcat en la història del club. Esperpèntic. No hi ha cap mena de dubte que amb una mica més de gol l'Espanyol s'hauria situat en zona tranquil·la molt abans i fins i tot en la disputa d'algun lloc a Europa. Altres equips de pressupost i plantilla similar bé ho han aconseguit. A banda dels números cal remarcar el canvi de plantejament que ha hagut de fer Pochettino havent de confiar cada vegada més amb els nois del planter que no pas amb els fitxatges fets des de l'estranyesa i la incredulitat. No hi insistiré, el resultat és evident. El problema serà com treure-se'ls de sobre.

Segurament el més positiu de la temporada és haver aconseguit fer del nou estadi un camp difícil. El mateix Guardiola, ni que sigui amb sorna, valora el punt que hi va treure com el que els va donar la lliga. Una altra qüestió, menor i gens preocupant, és el cas de Kameni. Em semblaria perfecte que després del mundial tingués una oferta que anés bé a ell i a l'Espanyol. Si una cosa també s'ha pogut demostrar aquest curs és que Cristian Àlvarez és un porter amb garanties, apte i de classe per poder cobrir perfectament la baixa de l'africà. Una altra qüestió seria la de la continuïtat del president. Però això ja són figues d'un altre paner, per començar-ne a parlar amb calma ara que s'ha acabat el neguit de la competició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.