Futbol català

El Llagostera evita qualsevol sorpresa

Futbol. 2a divisió B. Contra un rival ple de problemes econòmics i molt debilitat per la desbandada de jugadors, els llagosterencs no van fallar

SP. MAONÈS0

LLAgoSTERA3

El Llagostera no es va deixar sorprendre a Maó i va allargar l'extraordinari estat de gràcia a camp contrari amb una victòria més inapel·lable –per la contundència del 0-3– que no pas brillant. Al davant, els llagosterencs van tenir un rival molt debilitat pels problemes econòmics, un fet que ha provocat que molts dels seus jugadors hagin decidit abandonar el projecte del Maonès. De fet, els locals van haver de recórrer a l'equip juvenil i només van fer un canvi.

Potser per tot el que envoltava el partit, el Llagostera no va sortir amb la motivació adequada. I dins del camp es va trobar amb un rival que va abandonar els problemes dins del vestidor i va presentar batalla. La primera part va ser igualada, amb un notable equilibri de forces en la zona ampla i poques aproximacions a les àrees. El Llagostera hauria pogut encarrilar el partit en el minut 22, però la rematada d'Uri es va estavellar al pal. Mentre el 0-0 es va mantenir, el conjunt llagosterenc no les va tenir totes. Sort que en el tram final de la primera meitat Uri va trencar la seva malastrugança amb el gol i es va estrenar. Ben situat en el segon pal, va aprofitar un córner per avançar l'equip d'Oriol Alsina.

Més encarrilat

El Maonès va gastar tots els cartutxos amb una sortida forta després del descans i Corbella va obligar Wilfred a intervenir-hi. D'haver marcat l'empat, el Llagostera hauria hagut de tornar a començar. Però es va passar de seguida del possible 1-1 al 0-2, que va ser ja determinant. A més, l'acció va tenir uns efectes devastadors per al Maonès, ja que Joan Barber va fer penal sobre Enric Pi i va veure la segona groga, fet que va deixar els locals amb només deu jugadors. Eloi no ho va desaprofitar per liquidar el partit des dels onze metres.

El control del Llagostera en l'última mitja hora de partit va ser total i el Maonès pràcticament ni es va acostar als dominis de Wilfred. Uri va treure's del tot l'espina clavada marcant el seu segon gol i el 0-3. A partir d'aquí, l'equip d'Oriol Alsina es va limitar a conservar la pilota i no va voler fer més mal al rival.

SPORTING MAONÈS: Marc, Ignasi, Micaló, Joan Barber, Sergio Martínez, Goñi, Lamín, Berto, Toni Corbella, Sergio Ayala (Méndez, 84') i Nacho del Moral. LLAGOSTERA: Wilfred, Barón (Masó, 46'), Óscar Álvarez, Aimar, Tito, Pedrito, Eloi, Enric Pi (Virgili, 54'), Uri i Tarradellas (Ton Alcover, 68'). GOLS: 0-1 (38') Uri. 0-2 (52') Eloi, de penal. 0-3 (66') Uri. ÀRBITRE: Heriberto Ramos, del col·legi canari. T.G.: al local Nacho del Moral i als visitants Uri, Masó i Barón. T.V.: per doble amonestació a Joan Barber (52'). PÚBLIC: 200 espectadors.
El més positiu han estat els tres punts. No m'ha agradat competir contra un rival en aquestes circumstàncies i amb tantes baixes
Amb les dificultats que vam tenir a l'inici, acabar amb 26 punts la primera volta està molt bé
Oriol Alsina
ENTRENADOR DEL LLAGOSTERA
Al principi no hem estat fins i ells han competit amb molta dignitat. Ens ho han posat difícil i hem tingut sort del 0-1 abans del descans
Em sap molt greu pels jugadors i per la gent de Maó. Crec que en el món del futbol tothom hauria de fer servir més el sentit comú

13 punts de 15 i cap gol encaixat en les cinc últimes sortides

Els 13 punts dels darrers 15 que ha aconseguit el Llagostera en les cinc últimes sortides signifiquen una transformació brutal amb relació a com va començar la lliga l'equip d'Oriol Alsina lluny del seu terreny de joc. Aquest extraordinari balanç s'ha aconseguit, a més, havent mantingut el zero en la porteria en els cinc darrers desplaçaments: Manacor (0-1), Lleida (0-0), Sant Andreu (0-1), València B (0-2) i Maonès (0-3). Molt lluny queda aquell deficient inici, quan en els cinc primers partits a fora l'equip només va obtenir 1 punt i no va aconseguir marcar ni un sol gol: At. Balears (2-0), Mallorca B (2-0), Saragossa B (0-0), Dénia (2-0) i l'Hospitalet (1-0).

Ton Alcover debuta contra el seu exequip

Oriol Alsina va fer sortir en el minut 68 Ton Alcover, que d'aquesta manera va poder debutar en el partit que l'enfrontava al que fins fa ben poc va ser el seu equip. Alcover va ser un dels vuit jugadors del Maonès que van abandonar el club per problemes econòmics. Fins ahir, que va disposar dels primers 22 minuts amb el Llagostera, Alcover havia disputat 773 minuts (repartits en 13 partits) en el Maonès.