Sense novetat en el derbi de Madrid

L'Atlético desaprofita un gol i torna a caure mostrant el seu complex al Bernabéu

El caràcter i la fe dels blancs en la segona part no minimitzen els dubtes en el joc

De ganes, no en falten als seguidors colchoneros de fer la guitza d'una vegada per totes al seu etern rival, les mateixes ganes que no va mostrar el seu equip per trencar la maledicció i aconseguir la seva primera victòria en un derbi en onze anys. I això que ho va tenir tot a favor. Al joc pèssim i preocupant dels madridistes s'hi va afegir un gol inesperat dels blanc-i-vermells en la primera ocasió del partit. La diana va fer somiar als seus aficionats. No s'havien complert els primers deu minuts del partit quan Tiago va aprofitar una indefinició de la defensa blanca, per, en superioritat numèrica, deixar la pilota a Agüero, que d'un toc prodigiós va obrir la pilota a Reyes, que d'un tir col·locat va perforar la porteria de Casillas.

El Madrid no es trobava sobre el terreny de joc. Semblava desaparegut amb una exhibició preocupant del seu centre del camp, que en cap moment va saber reaccionar per enllaçar amb els estilets Cristiano i Higuaín. Granero va acaparar la xiulada de l'afició dels locals, al mateix temps que Xabi Alonso perdia un pilota rere una altra. Però l'Atlético es va limitar a guardar la posició, sense pressionar sobre un rival al qual li cremava la pilota i de mica en mica la seva falta d'ambició va donar pas a un domini infructuós dels blancs, però que li va obrir la porta d'una segona oportunitat.

Després del descans, el Madrid es va adonar que ensenyant les urpes i intentant practicar un joc molt més fluid i ràpid arraconaria el seu rival. I així, en tan sols quinze minuts va aconseguir endossar-li tres gols gairebé sense despentinar-se. A còpia de caràcter i fe. El primer, de Xabi Alonso, un altre cop després d'un servei de córner en el segon pal; el segon, en una acció personal excel·lent d' Arbeloa, que després de trencar un fora de joc es va desfer amb facilitat de la defensa i va saber batre De Gea amb gran tranquil·litat, i el tercer, d'Higuaín, que va aprofitar un error clamorós de la rereguarda visitant per marcar el seu vint-i-tresè gol en lliga.

Reyes, l'únic jugador que realment va inquietar la defensa blanca, es va haver de quedar al vestidor al descans per una lesió, mentre que Agüero i Forlán tot just van aparèixer en el partit. No obstant això, l'Atlético també va disposar d'una segona oportunitat per entrar en el partit i sorprendre el rival ciutadà. Un penal absurd de Xabi Alonso, que va tocar una pilota aèria amb les mans la va aprofitar l'uruguaià Forlán. Però els colchoneros no van aprofitar l'empenta del gol i van tornar a mostrar els seus complexos i no van poder aprofitar el joc gris del Madrid.

REAL MADRID
3
ATLÉTICO
2
REAL MADRID:
Iker Casillas, Arbeloa, Albiol, Sergio Ramos, Marcelo, Gago, Xabi Alonso, Granero (Guti, 82'), Van der Vaart (Raúl, 75'), Cristiano Ronaldo i Higuaín (Diarra, 89').
ATLÉTICO:
De Gea, Valera (Perea, 42'), Ujfalusi, Domínguez, Antonio López; Pablo Assunção, Tiago, Simão (Salvio, 78'), Reyes (Jurado, 46'), Agüero i Forlán.
GOLS:
0-1 (10') Reyes. 1-1 (49') Xabi Alonso. 2-1 (55') Arbeloa. 3-1 (62') Higuaín. 3-2 (67') Forlán, de penal.
ÀRBITRE:
Undiano Mallenco (col·legi navarrès).
T.G.:
Arbeloa, Perea, Sergio Ramos i Xabi Alonso.
T.V.:
Cap.

Ramos i Xabi Alonso ja pensen en el Barça

Xabi Alonso i Sergio Ramos van forçar durant el partit d'ahir la cinquena groga del cicle. Ho van fer de manera consecutiva i en els últims minuts, cosa que els impedirà jugar a Santander i asseguren d'aquesta manera la seva presència en el clàssic contra el Barça. «Nosaltres pensàvem primer a guanyar l'Atlético. El partit contra el Racing és importantíssim, jugui qui jugui», va manifestar Pellegrini sense voler reconèixer que la seva ment ja està posada en el Barça.