Esports

El govern de l’Estat intentarà apartar Rubiales del càrrec

Fiscalia de l’Audiència Nacional es fa càrrec de les denúncies, però no hi ha obert cap diligència

El govern de l’Estat intentarà fer fora quan abans el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luís Rubiales, després que aquest s’hagi negat a dimitir. La vicepresidenta tercera, Teresa Ribera s’ha compromès a fer “tot allò que estigui a les nostres mans” per apartar-lo de la presidència, després de la seva actitud “fatxenda”.

Ribera lamenta que Rubiales consideri “normal” fer un petó a una jugadora i insta la resta d’homes de l’Estat a boicotejar Rubiales. Ribera admet que caldrà “valorar els procediments i les garanties de drets de tot l’ordenament esportiu, però lògicament ho activarem”, en considerar que el president de la federació “difícilment es pot qualificar de digne”.

En questa línia, Ministeri de Cultura i Esport considera que el discurs de Rubiales davant l’Assemblea de la Federació “és absolutament incompatible amb la representació que ostenta a l’esport espanyol i amb els valors d’una societat avançada com l’Espanyola” i, per tant “avui mateix, amb caràcter immediat, el Secretari d’Estat per a l’Esport, en qualitat de president del Consell Superior de l’Esport, elevarà al Tribunal Administratiu de l’Esport les denuncies remeses al Consell, informen des del ministeri que dirigeix Miquel Iceta.

Altres dirigents del PSOE i Podem i sumar s’han mostrat indignats amb la decisió. Yolanda Díaz, la vicepresidenta, i la ministra Irene Montero van comprometre’s igualment a intentar fer-lo fora.

Pel que fa a la denúncia, Fiscalia General de l’Estat ha remès a la Fiscalia de l’Audiència Nacional les quatre denúncies presentades contra el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luís Rubiales, per una suposada agressió sexual a la futbolista Jennifer Hermoso durant el lliurament de trofeus del mundial de futbol femení. Segons fonts de la Fiscalia General de l’Estat, les denúncies han anat a parar a l’àmbit de l’Audiència Nacional perquè els fets van tenir lloc fora de l’Estat espanyol. Amb tot, les mateixes fonts asseguren que de moment la Fiscalia “no ha obert cap diligència” ni “cap procediment” contra Rubiales, i el traspàs de les denúncies és “un mer tràmit”.

Farem tot el possible per apartar Rubiales del càrrec, per la seva actitud fatxenda
Teresa Ribera
vicepresidenta del govern
És patriarcat en estat pur. tot el que no sigui el cessament immediat es quedarà curt
Tània Verges
Consellera d’e feminismes
Res escapa de la lluita contra una societat masclista que penysprea la dona
Jaume Collboni
alcalde de barcelona
Frase
Nom
CÀRREC
Frase
Nom
CÀRREC
Frase
Nom
CÀRREC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.