1a divisió

De Champions a 2a

El Vila-real baixa a segona divisió després d'un final de lliga d'infart

Tamudo salva el Rayo amb un gol en el temps afegit i Rondón assegura la Champions al Màlaga

El Llevant recupera la plaça d'Europa League en detriment del Mallorca de Joaquín Caparrós

LLEVANT3

MADRID4

MALLORCA1

VILA-REAL0

ATLÉTICO1

ATHLETIC0

Si l'última jornada de lliga prometia emoció, el que va passar ahir va superar totes les expectatives.

A les vuit del vespre encara hi havia en joc l'última plaça de Champions, dues d'Europa League i dues de descens. Quan van acabar els primers 45 minuts dels partits, la taula classificatòria havia canviat ben poc respecte de com havia començat la jornada. Només s'havien mogut quatre dels vuit marcadors: el Racing guanyava per la mínima l'Osasuna, el Sevilla també guanyava l'Espanyol i el Llevant, l'Athletic, mentre que el Madrid s'imposava per 2-0 al Mallorca.

En aquell punt de la jornada, l'únic canvi substancial era que el Llevant prenia la plaça d'Europa League al Mallorca, mentre que a la part baixa tot seguia igual.

Els canvis

Les emocions fortes es guardaven per a la segona meitat. Cinc minuts després de la represa, Rondón marcava pel Màlaga un gol que acabaria resultant decisiu perquè els andalusos amarressin la plaça de Champions, i alhora l'Sporting deia adéu a primera definitivament.

Poc després, el Saragossa va marcar de penal i enviava momentàniament el Rayo a segona. Mentrestant, el Llevant refermava la seva posició a Europa marcant el segon gol i l'Osasuna capgirava el seu partit contra el Racing, tot i que la victòria dels pamplonesos acabaria sent estèril per a les seves aspiracions europees.

Falcao i Tamudo

Els partits entraven en els últims minuts, i va ser aquí quan van aparèixer els dos protagonistes del desenllaç final de la lliga. Primer va ser Falcao, que en el 88' marcava per a l'Atlético un gol que al cap de quatre minuts resultaria fatal per al Vila-real.

En aquell moment el Rayo agonitzava, i fins i tot el porter Cobeño ja pujava a rematar els córners. Però en el temps afegit, Raúl Tamudo –en posició de fora de joc– aprofitava el rebuig d'un xut al pal de Michu per empènyer a gol una pilota que suposava la salvació del Rayo (no afectava el Granada) i el fulminant descens del Vila-real.

L'èxtasi s'apoderava de Vallecas, mentre que El Madrigal presentava una imatge desoladora, amb la gent incrèdula després de veure com el seu equip baixava de categoria la mateixa temporada que va començar jugant la lliga de campions.

LLEVANT: K. Navas, P. López, Ballesteros, Cabral, Juanfran, Iborra, Torres, Valdo, Barkero (Farinós, 76'), Botelho (Navarro, 89') i Ghezzal (Juanlu, 80'). ATHLETIC: Iraizoz, Iraola, Ekiza, Amore., De Marcos, Susaeta, Itu (Martínez, 46'), Herrera (Gabilondo, 64'), Muniaín, Gómez i Toquero (Fernando Llorente, 46'). GOLS: 1-0 (44') Ghezzal. 2-0 (68') Ghezzal. 3-0 (88') Farinós, de penal.
MADRID: Casillas, Arbeloa (Albiol, 43'), Pepe, Ramos, Marcelo (Coentrão, 76'), Khedira, Alonso, Özil, Higuaín (Di María, 66'), C. Ronaldo i Benzema. MALLORCA: Aouate (Calatayud, 81'), Cendrós, Chico, Ramis, Cáceres, Pereira (Alfaro, 46'), Martí, Pina, Bigas (Tissone, 53'), Castro i Víctor. GOLS: 1-0 (19') Ronaldo. 2-0 (22') Benzema. 3-0 (49') Özil. 3-1 (52') Castro. 4-1 (58') Özil.
VILA-REAL: Diego López, Mario, Zapata, Musacchio, J. Costa, Senna, Marchena (Ángel, 67'), Bruno, Borja Valero, H. Pérez (Wakaso, 84') i M. Ruben. ATLÉTICO: Courtois, Juanfran (Mario, 75'), Godín, Miranda, Filipe Luis, Salvio, Gabi (Koke, 58'), Diego, Tiago, Adrián i Falcao (Domínguez, 90'). GOLS: 0-1 (88') Falcao.