1a divisió

El càncer s'endú un lluitador

Dol al futbol. Miki Roqué mor als 23 anys a Barcelona víctima d'un càncer d'ossos contra el qual feia més d'un any que lluitava. El central de Tremp s'havia retirat momentàniament el març del 2011

La crueltat de la vida sovint no té límits i ahir el món del futbol català, estatal i continental es va tornar a vestir de dol a causa d'una dramàtica notícia. Ahir a la tarda es va saber que Miki Roqué havia mort en una clínica de Barcelona a causa del càncer d'ossos que se li va diagnosticar a la pelvis l'any passat.

Entre llàgrimes, el març del 2011, el central de Tremp va anunciar que deixava momentàniament el futbol, esport al qual estimava profundament, després que una revisió mèdica amb el seu club li havia detectat aquesta malaltia que va coincidir en el temps amb la d'Éric Abidal. De fet, l'operació a què es va sotmetre el maig del 2011 a la clínica Dexeus de Barcelona va sortir bé i el jugador aquesta temporada s'havia anat rehabilitant a la ciutat esportiva Joan Gamper, on va mantenir contactes amb tots els jugadors del Barça B.

Ahir a la tarda, la notícia va caure com una galleda d'aigua freda a tot el món del futbol, ja que no es coneixien notícies de cap complicació de la malaltia. La seva última aparició pública va ser en l'homenatge que li va fer el Betis el gener passat, quan el conjunt andalús va visitar Barcelona per enfrontar-se amb el Barça. I és que les mostres de suport a Roqué des que es va conèixer la seva malaltia van fer la volta a tot el futbol estatal. Després de la intervenció, van ser molts els actes públics per part del seu club i també d'altres persones vinculades a l'esport amb els quals es va voler donar ànims al jugador. Fins i tot l'afició verd-i-blanca va engegar la producció i venda de braçalets i samarretes per ajudar a sufragar els costos de l'operació, que va anar a càrrec del Betis en un moment delicat econòmicament per al club.

Rècord al Liverpool

Miki Roqué va néixer el 8 de juliol del 1988 a Tremp i va ser format en el futbol de base del Lleida. En edat juvenil, Rafa Benítez se'l va endur al Liverpool, on es va convertir en el jugador més jove de la història de l'equip anglès que debutava en la Champions. Va ser el 5 de desembre del 2006, en un partit contra el Galatasaray quan, amb 17 anys, va entrar al terreny de joc per disputar els últims sis minuts substituint Xabi Alonso.

La temporada següent se la va passar cedit a l'Oldham Athletic i la 2007/08 va jugar al Xerez, on va disputar només un partit en la segona divisió A.

Més tard, el Liverpool el va traspassar al Betis tot i l'interès del Barça i el Vila-real. Amb el conjunt verd-i-blanc va ser un dels homes més importants del filial a segona B i va ser present en algunes convocatòries del primer equip. Ja l'any següent, a segona A, Roqué va jugar amb regularitat amb el primer equip del Betis fins que se li va detectar el càncer que ha posat fi a la seva vida.

El món del futbol mostra el seu condol

Les reaccions a la mort de Miki Roqué no van trigar després de saber-se la notícia. Des de Barcelona, diversos jugadors del Barça B, amb qui havia compartit darrerament hores en la seva recuperació, es van mostrar molt afectats per la notícia. “Un bon jugador i una gran persona ens ha deixat... Descansi en pau, Miki Roqué. Molta força per a la família i amics”, va piular Marc Bartra. També des de Polònia jugadors de la selecció espanyola van mostrar el seu condol: “Notícia molt trista. Vull enviar una abraçada molt forta i molts ànims a la família, de Miki Roqué. Et trobarem a faltar”, va dir Andrés Iniesta,entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.