GRUP B

Alves encara té corda

El blaugrana és el jugador que més metres va córrer en el debut de la selecció que menys es mou: el Brasil

La copa de les Confederaci-ons és el banc de proves amb vista al mundial. Una de les innovacions que està provant la FIFA és un sistema per mesurar al detall els quilòmetres que fa cada equip, cada jugador. A quants quilòmetres per hora es mou un futbolista, quina mitjana té al final del partit, per quina zona es mou. Per fer-ho, ha instal·lat diverses càmeres a dalt de tot de tots els estadis, que envien a l'instant tota la informació a uns ordinadors. Un sistema semblant al que ha utilitzat aquesta temporada el cos tècnic del Barça, però que permet tenir aquesta informació gairebé al moment a través del web de la FIFA.

Les dades de les dues primeres jornades de la competició demostren que la selecció que més metres va fer en el seu debut va ser Itàlia. En no tenir, potser, tant talent com Espanya o el Brasil, els italians, tot i ser de llarg la selecció amb la mitjana d'edat més alta de la copa, van recórrer més metres que cap altre equip: 109.210 metres. La selecció que menys va córrer, en canvi, va ser la brasilera: 98.065 metres. La canarinha va ser una de les dues úniques seleccions que no va arribar als 100.000 metres. L'altra va ser el seu adversari, Egipte, mentre que els jugadors estatals van fer 103.638 metres. En la selecció brasilera, la dada ha servit per justificar la pobra actuació contra els egipcis (triomf 4-3, patint, amb la victòria arribant de penal en el darrer minut). Ahir, de fet, els preparadors físics José Luiz Runco i Serafim Borges van haver de comparèixer davant la premsa per justificar el pobre estat físic dels brasilers. «Acabem de jugar dos partits de classificació per al mundial, i això després d'una temporada molt dura. No és fàcil treballar així, per la qual cosa caldrà dosificar els jugadors», va admetre Runco, que fins i tot va proposar que es puguin fer més de tres substitucions per partit en aquesta competició.

L'única excepció en l'equip que menys quilòmetres va fer, és, evidentment, Dani Alves. El blaugrana va ser el brasiler que més quilòmetres va fer: 10.275 metres. I curiosament, ell és el brasiler que més partits ha jugat amb el seu club aquesta temporada: 59. Alves, però, té corda per estona, i finalment sembla haver convençut Dunga que ha de ser el lateral titular. Contra Egipte, fet simptomàtic, el Brasil va jugar amb el seu onze teòricament titular, i tots els jugadors duien dorsals de l'1 al 11, tal com els havia assignat Dunga dies abans. L'única excepció era Alves, que duia el 13. I és que fa dues setmanes, Dunga encara pensava que havia de jugar Maicon en lloc d'un Alves que continua pujant la banda sense cansar-se i que és titular perquè Maicon té molèsties. Coses de Dunga.

El cansament, un maldecap per a Dunga

Un triomf avui a Pretòria contra els Estats Units donaria el passaport per a les semifinals al Brasil, i deixaria fora de combat els nord-americans, que han perdut deu de les onze vegades que s'han enfrontat amb la canarinha. Alves continuarà jugant de titular, ja que Maicon encara té molèsties físiques, tot i que Dunga sí que farà canvis en defensa si es confirma que Juan no es recupera d'una punxada als bessons. Luizão seria el seu substitut, mentre que Kleber podria perdre la titularitat a la banda esquerra per donar entrada a André Santos. Els Estats Units, per la seva part, han de guanyar després de perdre amb Itàlia. Bob Bradley podria donar la titularitat a Kljestan, en lloc del sancionat Clark, mentre que el capità Carlos Bocanegra no sabrà fins als minuts previs a l'inici del partit si podrà jugar al lateral esquerre, ja que té molèsties físiques que ja el van deixar fora de combat en el debut de l'equip de les barres i les estrelles contra Itàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.