L'ofensiva continua d'en Cruyff derrota l'Argentina (4-2)

Sergio García va avançar Catalunya poc abans d'arribar al descans

El matx es va trencar en la segona part, en què es van marcar fins a cinc gols

Joan Verdú, el millor de la selecció ahir, va estar present en tres de les quatre dianes

EL MILLOR Màxima efectivitat.
Catalunya va marcar ahir en gairebé tots els xuts que va fer entre els pals.
EL PITJOR El regust.
És una llàstima que una selecció d'aquesta qualitat no pugui competir oficialment.

Catalunya va tornar a demostrar ahir que disposa de tots els ingredients per disputar partits internacionals oficials. Més de 50.000 espectadors al Camp Nou, bon ambient i, sobretot, un futbol d'alta volada capaç de vèncer amb un joc de qualitat tot un gegant com és aquesta Argentina que, tot i no poder disposar de jugadors com ara Messi, Agüero i Tévez, va sortir ahir al Camp Nou amb un onze de màximes garanties. I Catalunya li va passar per sobre amb un 4-2 històric.

Amb un 4-3-3, un centre del camp format per jugadors del Barça i, a més, amb Verdú i Sergio García de falsos extrems, Catalunya es va apoderar des del primer minut del control de la pilota. Al davant, l'Argentina esperava qualsevol error per sortir al contraatac amb els seus quatre homes més ofensius: Lavezzi i Di María per les bandes, i Pastore i Higuaín pel centre, que van fer anar de bòlit Puyol i Oleguer quan aconseguien espai per córrer. Com el dia i com l'ambient a l'estadi, el partit es va cuinar a foc lent. Després d'un inici ple d'imprecisions en el joc i animat pel creuament de càntics entre les dues aficions, Verdú, Xavi i Sergio García, els tres millors jugadors ahir, van començar a trobar-se i van arribar les primeres ocasions, com una centrada de Verdú que el jugador del Betis va rematar a fora. L'Argentina, per la seva banda, es va treure la son de les orelles a partir del minut 25, amb dues accions gairebé seguides de Lavezzi –que va obligar Valdés a estirar-se de valent– i d'Higuaín. A mesura que passaven els minuts, l'albiceleste va augmentar la pressió, mentre que Catalunya combinava accions col·lectives amb imprecisions pròpies d'un equip sense rodatge. En el 40, Higuaín, escridassat en tot moment, va tornar a errar una gran ocasió en rematar al ninot una bona centrada des de la dreta. I quan pitjor ho estava passant Catalunya, va arribar l'1-0. Excel·lent centrada de Verdú des de la banda esquerra i rematada de cap de Sergio García (43').

Després de la represa, els argentins van sortir amb una marxa de més, conscients que per a ells no existeixen els amistosos. Així va ser com Di María va disposar d'una gran oportunitat en plantar-se tot sol davant Valdés, però el seu xut ras va sortir fora. La rèplica de Catalunya va ser fulgurant. Acció personal de Bojan, que arrenca des de la banda esquerra, esquiva tots els defenses que li surten i marca amb un xut ras (55'). L'Argentina, però, va treure l'orgull per escurçar distàncies i, després de l'enèsima errada d'Higuaín, Javier Pastore, amb una espectacular volea des de fora de l'àrea, va fer el 2-1 (62'). El partit, que ja havia tingut el carrusel de canvis habitual en aquest tipus d'enfrontaments, es va trencar, i l'aficionat ho va agrair molt. Joc ofensiu a dojo, gols i espectacle. Sergio González va fer el tercer des del punt de penal, Di María va tornar a escurçar distàncies amb un xut creuat i Moisés va fer el 4-2 amb una rematada de cap després d'un servei de falta de Verdú. Tot i que l'Argentina ho va continuar buscant, el resultat ja no va variar. Triomf de prestigi per a una selecció que, esportivament, podria lluitar de tu a tu amb qualsevol per ser a una gran cita, i amb bon futbol.

CATALUNYA-ARGENTINA
4-2
CATALUNYA:
Víctor Valdés (Codina, m.78); Bruno Saltor, Puyol (Oscar Serrano, m.63), Oleguer, Capdevila, Piqué (Moisés Hurtado, m.46), Busquets, Xavi Hernández (Sergio González, m.57), Verdú, Sergio García (Fernando Navarro, m.74) i Bojan (Corominas, m.66). .
ARGENTINA:
Diego Pozo; Cristian Álvarez (Salvio, m.80), Nicolás Otamendi (Nico Pareja, m.46), Martín Demichelis, Emiliano Papa (Dátolo, m.62), Fernando Gago (Banega, m.79), Mario Bolatti, Javier Pastore, Ángel di María, Ezequiel Lavezzi i Gonzalo Higuaín(Martín Palarmo, m.67).
1-0, m.44: Sergio García. 2-0, m.56: Bojan. 2-1, m.63: Pastore. 3-1, m.70: Sergio González, de penal. 3-2, m.72: Di María.4-2, m.76: Moisés Hurtado.
Álvarez Izquierdo.
Puyol (m.36), Moisés Hurtado (m.49), Demichelis (m.52), Di María (m.82) i Pareja (m.83).
Cap.

Víctor Valdés fa de capità.

La suplència de Sergio González, el primer capità de la selecció catalana, va provocar que el braçal el lluís el porter del Barça. Sergio, no obstant això, el va recuperar en el minut 77, quan Valdés va ser substituït per Jordi Codina.

Sergio González es converteix en el jugador català amb més internacionalitats.

El mig del Deportivo, que ahir va disputar el seu tretzè partit amb Catalunya, va superar Roger Garcia.

I la tercera és la bona.

El gol de Sergio Garcia, en el minut 43 de partit, va ser el primer que Catalunya marca a Argentina. Els altres dos precedents entre aquestes dues seleccions van acabar 0-3 i 0-1.

El blanc-i-blau Pareja debuta amb l'Argentina.

El defensa central de l'Espanyol va disputar ahir els seus primers minuts amb la selecció absoluta del seu país en sortir al terreny de joc en el minut 46.