3a DIVISIÓ

Caràcter per progressar

Etienne Eto'o és a la Pobla de Mafumet per aprendre i créixer com a futbolista i no vol comparacions amb el seu germà, perquè, tal com afirma, «de Samuel només n'hi ha un»

Etienne Eto'o
DAVANTER DE LA POBLA
«Estic content amb les 4 dianes en 5 partits. Un davanter és el gol. Marcar
és la meva feina i per
això sóc aquí»
«L'afició et vol veure fer les mateixes coses que Samuel, però ha d'entendre que de Samuel només n'hi ha un. Jo sóc diferent i estic aprenent»
4
GOLS
ha marcat Etienne en 5 partits amb la Pobla de Mafumet.

Si l'any passat era el Reus, enguany és la Pobla l'equip de la demarcació que té en les seves files un Eto'o. En el cas del filial del Nàstic aquest és el germà petit de Samuel, Etienne, que el curs passat va acabar la seva etapa de juvenil al Mallorca i que ha arribat al conjunt grana disposat a ajudar l'equip en la seva fita d'escalar en la classificació, sense renunciar a fer el salt al Nàstic.

Tot i que el seu cognom està vinculadíssim al futbol, el més jove dels Eto'o explica que quan va arribar a Mallorca amb deu anys, el seu germà, l'ara davanter de l'Inter Samuel Eto'o, volia que se centrés en els estudis i que deixés l'esport a banda. Això, però, era demanar massa. Potser per una qüestió genètica això del futbol li provava i Etienne va tornar a jugar, com ho havia fet al Kadji Sports Academy, la gran fàbrica de futbolistes del Camerun.

«Els primers mesos a Palma només estudiava, però un diumenge vaig anar a jugar amb els meus professors. El de música em va dir si volia fer les proves per jugar a l'equip del col·legi Sant Pere i em van acceptar», explica Etienne, que un any després va rebre una oferta del tècnic de l'infantil B del Mallorca i va acceptar. A partir de llavors va formar part del planter de l'equip balear fins que, en acabar el curs passat, li van comentar que seria millor que es busqués un equip.

I això que havia jugat cinc dels sis partits en la fase d'ascens amb el Mallorca B, en els quals va fer un gol. Des de l'últim duel en les files dels balears l'internacional sub-20 amb el Camerun estava sense equip i el novembre passat va aparèixer el filial del Nàstic. Eto'o no va vacil·lar.

Un inici demolidor.

La seva arribada a la Pobla, a més, no podia ser més dolça: ha fet quatre gols en cinc partits. El davanter camerunès n'està força orgullós, perquè és senyal que fa la seva tasca: «Marcar és la meva feina i per això sóc aquí. Un davanter és el gol. Això és el que valora la gent.» Tot i la seva aportació golejadora, el tècnic de la Pobla, Santi Coch, sempre ha destacat que Eto'o és un jugador d'equip, una percepció que el futbolista comparteix. «Intento ajudar sempre els companys, perquè si un jugador només pensa en ell mateix mai li sortiran bé les coses», diu el futbolista grana, que explica que no li ha costat gaire integrar-se en la plantilla de la Pobla, un grup jove amb el qual comparteix força inquietuds.

Etienne Eto'o tampoc no amaga una de les il·lusions amb les quals va arribar a la Pobla: debutar algun dia al Nàstic. «Això va influir en el meu fitxatge, perquè el Nàstic és un equip de segona amb possibilitats de pujar a primera i hi ha companys que ja s'hi entrenen, fet que em motiva», afirma el jove atacant, que creu que amb l'arribada d'Albert Virgili al filial grana «hi haurà més competència» i aprendrà moltes coses.

El pes de dir-se Eto'o.

A Etienne li ha tocat conviure amb un cognom que té unes connotacions molt marcades: el sacrifici i el gol. «Dir-te Eto'o significa moltíssim i et pressiona –diu el germà petit de Samuel–, l'afició et vol veure fer les mateixes coses que ell, però ha d'entendre que de Samuel només n'hi ha un. Jo sóc diferent i encara estic aprenent.»

Etienne, com qualsevol futbolista jove, té l'ambició necessària perquè les coses li surtin bé. Això sí, és conscient de la dificultat que té arribar a aconseguir els èxits del seu germà i afirma: «Espero arribar a fer la meitat, o fins i tot una mica menys del que ell ha fet, perquè és complicadíssim aconseguir el mateix.» No hi ha dubte, doncs, que si els seus desitjos es compleixen, a Etienne l'espera el futbol d'elit, una de les fites per les quals treballa des dels deu anys.

LA FITXA

Etienne Eto'o Fils
Naixement: 17-03-1989 Yaoundé (Camerun) Demarcació: Davanter
TEMPORADA
EQUIP / PARTITS
2002/09
Mallorca
(f. base)
2007/08
La Salle juv.
(cedit)
2008/09
Mallorca B
5 (1 gol)
2009/10
Pobla M.
5 (4 gols)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.