DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL

El desitjat salt qualitatiu del Nàstic juvenil

L'equip granaestà fent la millor temporada de la seva història: és segon, ha encarrilat la classificació per a la copa i vol lluitar pel lideratge

Kiko Ramírez
TÈCNIC DEL NÀSTIC JUV.
«Els culpables de tot plegat són els jugadors, que han ambicionat arribar fins on són i no tenen límits»
«El fet de tenir un bloc fidel al cos tècnic i que se sap refer de les adversitats és la clau dels bons resultats»
Joel Coch
CAPITÀ DEL NÀSTIC JUV.
«Hem d'intentar guanyar
el València, cosa que
ens permetrà aspirar
a acabar primers»
«És una mica frustrant que anem tan bé i no cridin
cap juvenil perquè almenys s'entreni amb el primer equip. Tot i això, nosaltres hem de continuar treballant»

Les dues presències anteriors del Nàstic a la divisió d'honor juvenil havien estat efímeres: es pujava, es jugaven els trenta partits i es tornava a baixar. Enguany, però, tot ha canviat. Amb un bloc carregat d'ambició, ganes de demostrar que la base té alguna cosa a dir i, evidentment, qualitat, el conjunt grana ha sorprès tothom i està duent a terme la millor campanya de la seva història passi el que passi d'aquí a final de curs.

L'equip que dirigeix Kiko Ramírez s'ha guanyat el respecte de tots els rivals i, a còpia de rendiment i de resultats, ha deixat ben encarrilada la classificació per a la copa i, fins i tot, té possibilitats de lluitar pel lideratge amb el bloc més poderós del grup: el València, que té sis punts més. La recepta de tot plegat, explica l'entrenador, és l'actitud que han mostrat els jugadors: «Ells en són els culpables, han ambicionat situar-se on són, no tenen límits i arribaran fins on vulguin.»

Ramírez, a més, és mostra orgullosíssim del bloc que té, format majoritàriament per futbolistes de la demarcació: «Si els dic que topin contra una paret ho faran. Potser hi ha equips amb una major qualitat tècnica, però els hem guanyat perquè els jugadors que tenim són obedients, creuen en el treball de tot el cos tècnic i se saben refer de les adversitats que sorgeixen amb actitud, motivació, humilitat i molta feina.» Vaja, que tal com explica el mister hi ha una d'aquelles plantilles que fa molt fàcil i satisfactòria la feina de l'entrenador.

Val a dir, però, que des de la jove plantilla del juvenil també es lloa el treball de Kiko Ramírez, ja que segons explica el capità, Joel Coch, «el mister té un pes molt gran en l'equip, sap com s'ha de portar el vestuari i té gran part de responsabilitat en aquesta bona temporada».

Bona base per al futur.

El capità grana, que també està sorprès per la situació actual de l'equip, remarca el fet que gran part de la plantilla no acabarà enguany la seva etapa en el juvenil. «Crec que el projecte tindrà continuïtat, perquè hi ha molta gent que no som de tercer any», explica Joel. Malgrat que, com demostren els números, la base del Nàstic ha crescut qualitativament en els últims anys, aquest treball no es veu reflectit en les convocatòries del primer equip, en què no hi ha cap jugador fix que s'hagi format a la casa.

Segons explica el capità del juvenil, aquesta és una tendència que s'hauria de revertir en els pròxims anys: «Tal com està l'economia del club, seria lògic que ben aviat pugessin més futbolistes formats aquí. Això sí, som conscients que primer hem de fer el pas del juvenil a la Pobla.» Queda clar que els nois del planter saben que cal treballar per guanyar-se el dret de jugar en el primer equip. Tot i això, tampoc no els agrada que actualment s'hi compti tan poc. «És una mica frustrant que estiguem fent una campanya tan bona i no cridin cap juvenil perquè almenys s'entreni amb el primer equip», conclou Joel.

ELS NÚMEROS

2n classificat 51 punts obtinguts 16 victòries 3 empats 5 derrotes 9 punts té d'avantatge respecte al Vila-real, que és tercer 6 punts més ha obtingut el València, que és el líder
6
jornades queden per disputar

Diumenge, visita clau del València

Aquest diumenge el municipal de la Pobla serà escenari d'un partit d'allò més atractiu, ja que el València visita el Nàstic. Els dos equips més en forma de la categoria, doncs, es veuran les cares. Des del club grana l'objectiu és clar: guanyar i disputar el lideratge a l'equip valencià. «Serà una ocasió molt bona per obrir un nou front que ens permeti lluitar pel primer lloc», explica Kiko Ramírez, mentre que Joel Coch afirma: «Ja tenim la classificació per a la copa molt ben encarrilada, ara el que hem de fer és intentar guanyar, perquè si ho aconseguim, podrem aspirar a acabar primers.» És una fita complicada, però l'equip ja ha demostrat que té capacitat i ambició per fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.