El Girona busca un pas cap a la calma absoluta contra un rival de pes, el Llevant

Julià té vuit baixes, però confia formar un onze valent i competitiu

Destaca la fermesa del Llevant i el seu alt nivell ofensiu

La derrota a Vila-real (2-0) va trencar la millor ratxa del Girona a segona A, però no distorsiona el discurs ni la confiança de l'equip. El rival d'aquest vespre –en el primer partit dels gironins en divendres– també genera un alt nivell d'exigència, i els gironins l'afronten carregats de baixes. Malgrat els condicionants, el conjunt de Narcís Julià es veu capacitat per tornar a ser competitiu, fer trontollar un aspirant a l'ascens i continuar fent camí cap a l'objectiu. Amb tres punts més, la tranquil·litat s'aproximaria molt a l'absoluta.

Més que la confecció de l'onze, el que lamenta especialment Julià de les baixes és el poc marge de moviment que tindrà a la banqueta. «Per més il·lusió que tinguin els juvenils, hauria preferit més gent del primer equip per tenir més alternatives», va admetre el tècnic, que tornarà a situar Albert Jorquera a la porteria, després de dos partits amb Mallo. Migue se situarà a l'esquerra i Òscar Álvarez, a l'eix de la defensa amb Tortolero. També serà una novetat en l'onze inicial el doble pivot, amb Dorca i Marcos Tébar. «Tot i la inactivitat, està perfectament preparat per oferir un bon nivell», va comentar del madrileny Julià, que també podria fer jugar Chechu, tot i que la recuperació de Moha li obre una mica el ventall.

El contrast del Llevant.

L'entrenador del Girona destaca «el contrast accentuat» entre l'engranatge defensiu del Llevant, sòlid, físic i solvent, i el perill dels jugadors ofensius, capaços de fer molt de mal al contraatac. «S'haurà de tenir paciència, saber que defensivament el Llevant és un rival complicat, al qual costa crear ocasions, i que s'ha d'estar molt alerta amb les sortides al contraatac.»

El conjunt granota no ha ocupat zona d'ascens en tot el curs, però entra en els deu últims partits ben situat, amb els mateixos punts que el tercer després d'haver perdut un sol partit el 2010. Un dels maldecaps de Luis García és a la porteria, ja que Manu Herrera està lesionat i Manolo Reina ha estat dubte fins a última hora. Amb Mora sense haver jugat ni un minut, el tècnic s'ha endut també el porter del filial Ayoze Saúl.

El «treball ingrat» dels davanters

Julià va explicar que haver trencat a Vila-real la bona ratxa no els farà canviar l'aposta de prioritzar la seguretat defensiva. «És la proposta que ens ha permès dependre de nosaltres i ser competitius.» En aquest sentit, va destacar l'aportació dels davanters: «Qualsevol dels que juga fa un treball ingrat per als davanters. La solvència l'hem aconseguida ajuntant les dues línies de quatre, però també amb una feina brutal dels davanters, sovint lluny de l'àrea. Potser això ens crea falta de frescor i d'arribada, però ara no ho hem de canviar tot.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.