El repte per al Reus comença ara

L'equip roig-i-negre derrota la Pobla de Mafumet i acaba la lliga en la segona posició

Els grana van avançar-se però dos gols de Joselu van capgirar el resultat

Yangüela va rebre una forta entrada i és dubte en el primer partit de la fase

Ramon M. Calderé
ENTRENADOR DEL REUS
«Estic molt content, cal felicitar tots els jugadors
per la seva actitud»
«Tot i això, en el partit han succeït coses que ens
poden passar factura en
la fase d'ascens com ara la
lesió de Yangüela, amb una entrada fora de lloc que
no acabo d'entendre»
«L'equip arriba a la fase d'ascens més fresc que la temporada passada»
Santi Coch
ENTRENADOR DE LA POBLA
«Estic satisfet perquè hem fet una segona volta molt bona i hem vingut a Reus a jugar un bon futbol»

Un autèntic èxit. D'aquesta manera és pot qualificar la gran lliga que ha fet el Reus Deportiu aquesta temporada, tenint en compte les limitacions econòmiques que hi havia al començament. Això sí, l'equip ha demostrat que, de limitacions, ben poques. El conjunt roig-i-negre va tancar ahir la fase regular amb una victòria contra la Pobla de Mafumet –un rival que sempre s'havia resistit– i, amb això, es va assegurar la segona posició. Ara, doncs, arriba l'autèntic repte: pujar a segona divisió B, una fita que, tenint en compte com ha respost aquest equip des que a finals d'agost va començar la lliga, sembla més assumible que mai. Cal, però, tenir prudència.

El conjunt que dirigeix Ramon Maria Calderé ha trobat en Joselu un referent molt bo per fer mal a l'equip contrari. Ahir, el davanter gallec ho va demostrar i va encarregar-se de la feina més agraïda d'aquest esport: marcar. A més, va fer-ho dues vegades.

La Pobla va sortir al camp i, com a equip jove que és, va jugar de manera descarada enfront un Reus desconnectat. Aquesta desimboltura va permetre al filial del Nàstic arribar amb força facilitat i, llavors, Osado –incansable– va fer el primer amb una rematada molt bona (24'). Amb el gol, els de casa van despertar i, tot i no mostrar el bon futbol dels darrers partits, van acaparar les ocasions més perilloses fins que, quan faltaven dos minuts per al descans, Joselu va igualar el resultat aprofitant una passada molt bona de Pallarès en un contraatac. Una diana que aportava tranquil·litat amb vista a la segona part.

Els 45 minuts següents van ser una història diferent. El Reus va posar-se la granota de treball i va controlar el tempo del partit. D'aquesta manera, en el minut 10, un altre cop Joselu va superar Raúl, amb un xut molt ben calculat des de fora de l'àrea que va passar ben ajustat al pal. Un altre contraatac que havia donat el gol als de Calderé i, en canvi, havia condemnat els de Santi Coch, que van tancar la temporada amb una derrota.

Tot i acabar amb una ensopegada, la Pobla de Mafumet diu adéu al curs d'una manera dolça, ja que ha igualat el nombre de punts de la campanya passada (52) amb l'handicap d'haver fet un inici per oblidar: en la primera volta només havien obtingut 18 punts.

REUS DEPORTIU
2
LA POBLA DE MAFUMET
1
REUS DEPORTIU:
Àngel, Edu Vives, Ferran, Urraka, Taranilla, Pallarès (Urbano, 90'), Yangüela (Víctor Ortiz, 76'), Molina, Álvaro, Enric Pi i Joselu (David Eto'o, 85').
LA POBLA DE MAFUMET:
Raúl Sáez, Félez, Denis, Vivó, Cristian (Esteve, 61'), Cristino, Iván González (Raúl Vates, 61'), Virgili, Youcef, Osado i Jusi (Ñoño, 68').
GOLS:
0-1 (24') Osado. 1-1 (43') Joselu. 2-1 (55') Joselu.
ÀRBITRE:
Rodríguez Portolés.
T.G.:
Als locals Molina i Álvaro, i als visitants Félez, Denis, Youcef, Osado i Esteve.
T.V.:
Cap.
ASSISTÈNCIA:
Uns 1.350 espectadors, segons el club. Abans del partit, es va oferir un homenatge a Josep Cruz Cazorla, Josep Campos Batista, Francesc Xavier Escoda, Manel Ciuret Llauradó i al cadet del Reus, que ha aconseguit l'ascens a divisió d'honor.

El Reus podria afrontar el primer partit de la fase sense Yangüela

Era el minut 33 de la segona part i, amb el resultat a favor, el Reus controlava el ritme de l'enfrontament. Llavors, en una jugada ofensiva, Yangüela va rebre la pilota i Denís, mirant de tallar-la, va fer una entrada duríssima que va deixar el jugador de La Rioja estès al terra. El migcampista no podia continuar i de seguida va ser canviat. De moment no se sap quin és l'abast de la lesió que podria tenir, tot i que tot apunta a un esquinç al turmell. Avui se li faran les proves que determinaran l'estat del jugador roig-i-negre, que serà el gran interrogant amb vista al partit del cap de setmana que ve. Això sí, no es descarta que estigui disponible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.