Futbol català

El mateix problema, multiplicat per dos

Futbol. 2a divisió A. El Girona espatlla un 0-1 i un 1-2 al camp del Vila-real B i s'hi deixa dos punts. Va jugar la segona part amb deu per expulsió de Tortolero

El 2-2 va arribar en el minut 93, un altre cop en una falta lateral mal defensada

Raül Agné i els jugadors ja poden dir missa, però la realitat és que el Girona té un problema que s'ha de fer mirar amb urgència. I no és pas petit. Ni tampoc és una qüestió de detalls. Ni de sort. Ni de ratxes. Senzillament, l'equip no se'n surt a l'hora de defensar l'estratègia del rival. Es digui Las Palmas, es digui Elx, es digui Osca, es digui Vila-real B, es digui com es digui. Sempre hi ha una acció que li acaba ensorrant tota la feina feta, com la que ahir li va suposar el 2-2 en el minut 93 en una falta lateral que l'equip ja ha d'evitar, perquè, conscient de la seva ineficàcia per contrarestar les pilotes cargolades, el pànic s'acaba instal·lant en l'àrea gironina abans que el rival executi el cop franc. I, indefectiblement, la història acaba en gol. Ahir, l'equip va llençar dos punts preciosos –dos més– a la brossa quan semblava que, per fi, es podria treure un gran pes de sobre i guanyar el primer partit del curs a fora.

L'1-1, també evitable

En un primer acte que havia donat ben poc de si, els d'Agné van treure petroli amb el gol de Dorca. Els dos equips havien dirimit una batalla sense amo en una franja de camp molt ampla, però la presència d'uns i altres a l'àrea rival va ser escassa. Per això, quan Dorca va trencar la monotonia amb el 0-1, al Girona se li va encendre la llum. Qualsevol altre equip hauria defensat a mort l'avantatge i possiblement amb èxit. Al Girona, que no sap el que és conservar el zero a la seva porteria, l'avantatge li va durar onze minuts. I com si es tractés d'un déjà vu, els gironins van tornar a ensopegar amb la mateixa pedra que la setmana anterior contra l'Osca. L'1-1 va ser una barreja de falta de contundència i concentració quan el descans ja era a tocar. Pocs equips amb ofici en la categoria concediran al rival una acció tan clara del no-res. El Girona, ni va saber fer avortar l'eslàlom en horitzontal de Fofo, ni tapar la centrada de Jaume, ni anticipar-se o molestar en la rematada de Kiko Olivas, el central.

Amb deu des del minut 46

La segona part va començar amb una falta innecessària i en zona de ningú de Tortolero, que ja tenia una targeta i va veure la segona. Una acció injustificable i que va ser un llast per als gironins, sobretot en l'aspecte ofensiu, i encara més a partir del canvi que va fer Raül Agné (va sacrificar Benja per donar entrada a Richy) per equilibrar l'equip al darrere. L'expulsió de Tortolero va generar uns moments de surrealisme en el Girona (Agné va ser expulsat després d'una lipotímia de Coro a dins l'àrea) que, paradoxalment, van descentrar el Vila-real B, que va encaixar l'1-2 quan el Girona semblava estar més a fora del partit que mai.

Tot i que els minuts es van anar desgranant sense que el Vila-real B generés ocasions nítides o sembrés inquietud, el Girona es va complicar tot sol la vida en una l'última acció en què el defensa Leujene va rematar sense gaire oposició, per no dir gens.

vila-real b2

girona2

VILA-REAL B: Mariño; Pere, Leujene, Kiko Olivas, Jaume Costa (Chiqui 87'); Pedro Vázquez (Lucas Porcar 60'), Marcos Gullón, Llorente, Fofo (Castellani 46'); Airam i Kike López. GIRONA: Santamaria; Jose, Tortolero, Migue, David Garcia; Juanlu, Tébar, Dorca, Moha (Dani Nieto 78'); Coro (Gaizka Saizar 76')i Benja (Richy 54'). GOLS: 0-1 (32') Dorca. 1-1 (43') Kiko Olivas. 1-2 (62') Coro. 2-2 (93') Leujene. ÀRBITRE: Arcediano Monescillo, del col·legi de Castella-la Manxa. T.G.: als locals Kike López (2'), Lejeune (11'), Castellani (50') i Llorente (84'), i als visitants Benja (38'), Tébar (70') i Santamaría (87'). T.V.: per doble amonestació a Tortolero (19' i 46'), del Girona, i directa al tècnic Raül Agné (56'). PÚBLIC: Uns 1.000 espectadors MINUT A MINUT: 4' Combinació entre Airam i Kike López i rematada d'aquest últim des de la frontal de l'àrea massa alta. 7' Xut llunyà i molt centrat de Llorente que Santamaria bloca sense problemes. 18' Moha arrenca amb avantatge per l'esquerra i connecta amb Benja, però no fa un bon control i de seguida se li llancen dos defenses a sobre. 23' Pere entra a dins l'àrea després de fer una molt bona paret amb Fofo, però Tortolero, molt ràpid, s'hi creua quan el lateral armava la cama. 29' Bona acció de contra del Girona conduïda per Moha, que cedeix a l'esquerra a Dorca, i la passada d'aquest cap a Benja la intercepta un defensa local que envia la pilota a córner. 32' Santamaria treu amb la punta dels dits una pilota bombejada amb molt mala intenció de Jaume Costa. 32' Dorca, afavorit per un rebot, acaba aprofitant una assistència de Coro i definint molt bé amb la cama dreta l'u contra u amb Mariño (0-1). 36' Xut ras amb la cama dreta de Jaume Costa que bloca Santamaria. 43' Fofo habilita Jaume Costa, que centra des de l'esquerra amb tota comoditat des de l'extrem, i Kiko Olivas, venint des de darrere, marca amb el cap (1-1). 56' Coro és a punt d'aprofitar-se d'una greu errada del porter i de la defensa del Vila-real B, però s'acaba tirant a l'àrea. L'àrbitre no pica i acaba expulsant Raül Agné per haver protestat. 59' Falta indirecta a dins l'àrea que Airam acaba executant un pam per sobre del travesser. 62' En una acció de contraatac, Moha veu la desmarcada de Coro, li envia una bona pilota i el banyolí fa la resta i marca amb un excel·lent xut creuat amb la cama dreta (1-2).. 67' Coro es troba a dins l'àrea amb la pilota controlada, es desfà del porter amb un driblatge sec però xuta massa forçat amb la dreta, alt. 69' Xut de Kike López que es perd a fora molt ajustat al pal. 86' Embolic a dins l'àrea que Leujene està a punt d'aprofitar. 87' Airam remata de cap a fora una centrada de Kike López. 93' Falta lateral que cargola el Vila-rel B i Leujene guanya el salt a tots els defenses visitants i marca de cap (2-2).

El primer partit sense Jandro

Raül Agné no va sacsejar l'onze que havia presentat fa una setmana i únicament va introduir un canvi respecte al partit contra l'Osca. El damnificat va ser Jandro Castro, que va viure la segona suplència del curs (la primera va ser a Sòria) i va deixar el lloc a Marcos Tébar, que la setmana passada no va poder ser alineat per sanció. Per a l'asturià, però, el partit d'ahir a Vila-real va ser el primer que s'ha perdut en la lliga com a jugador del Girona, ja que el curs passat va intervenir en les 42 jornades (37 de titular i només 5 com a suplent). Ahir, Agné va moure la banqueta per fer entrar Richy, Gaizka Saizar i Dani Nieto.