Futbol català

Josu Uribe rellevarà Raül Agné

Futbol. Segona divisió A. El desgavell d'ahir a Huelva propiciarà una reunió extraordinària del consell i un canvi d'entrenador. L'asturià té experiència a segona A amb sis clubs: Las Palmas, Getafe, Elx, Hèrcules, Alavés i Eibar

El futur tècnic del Girona va pujar el Getafe a 1a divisió el curs 2002/03

Una última imatge al Colombino. L'autocar del Girona amb el motor engegat, a punt de marxar. Tothom a dalt –la plantilla, el cos tècnic, l'assessor del consell Mauricio Novach i el seu fill– menys tres persones. Són Raül Agné, Mario Barrera i Ramon Vilaró. Al cap d'una estona, tots tres surten d'un racó dels budells de l'estadi, darrere del bus. En silenci i amb discreció, pugen cap a l'autocar. Fa tota la pinta que el president i el director esportiu acaben de comunicar a l'entrenador el que ja sabia, assumia o intuïa. Amb la cara paga.

Això passava al sud d'Espanya. Un quants centenars de quilòmetres al nord, un entrenador sense feina fins ahir feia les maletes i entre avui i demà arribarà a Girona, segurament per signar un contracte amb el club de Montilivi. És la llei del futbol. Se'n va un i n'arriba un altre. I tot apunta que el nou inquilí de la banqueta de Montilivi serà Josu Uribe, un asturià de 42 anys que té una llarga experiència a segona divisió A i un últim projecte incomplet aquest passat 2011 en el futbol grec, concretament en el Panserraikos.

Un ascens a primera

El punt àlgid en la carrera a les banquetes de Josu Uribe va coincidir gairebé amb el seu debut a segona A (l'any següent a haver pujar el Ribadesella a segona B). El seu bateig a la divisió de Plata va ser la temporada 2002/03 a Las Palmas, a qui va classificar en cinquena posició. El curs següent va dirigir el Getafe, amb qui va obtenir l'ascens a primera divisió. Tot i pujar el club madrileny a la màxima divisió, a Uribe no li van renovar el contracte. El tècnic es va fer un nom a segona A, però no va poder completar la temporada a l'Elx, l'Hèrcules ni a l'Alavés. Tampoc va aconseguir salvar l'Eibar, al qual va agafar ja amb l'aigua al coll.

Avui, consell

El desgavell d'ahir a Huelva ja va propiciar la convocatòria urgent d'un consell d'administració extraordinari aquesta tarda a Montilivi. Era el símptoma més evident que Raül Agné estava més a fora de la banqueta que no pas a dins després del 3-0. Tot i que la llista d'entrenadors amb títol estatal a l'atur és llarguíssima i els oferiments de tècnics van ploure a Montilivi, l'opció que Josu Uruibe fos l'escollit va anar guanyat força per davant de totes les altres.

JOSU URIBE
Nom:
Jesus Urebisalgo Gutiérrez
Data de naixement:
25 de maig de 1969 a Gijón
Trajectòria:
1993/94
Lealtad
1994/96
San Martín
1996/97
Real Titánico
1997/98
Astur CF
2001/02
Ribadesella (3a div.)
2002/03
Las Palmas (2a A)
2003/04
Getafe (2a A)
2004/05
Elx (2a A)
2006/07
Hèrcules (2a A)
2007/08
Alavés (2a A)
2008/09
Ribadesella
2008/09
Eibar (2a A)
2009/10
Cultural Leonesa (2a B)
2011/12
Panserraicos (1a d.. Grècia)
Amb el marcador en contra sempre costa més superar les adversitats anímiques i esportives. Hem de reflexionar tots

EL FUTUR ENTRENADOR

Som un equip, tots som responsables. Tenim ocasions i no les fem, en defensa penalitzem massa
Jose Martínez
Jugador del Girona
Costa aixecar-se després d'un partit així, però ho hem de fer. És un moment dur i l'hem d'afrontar com a homes
Hem començat molt malament. Els nostres errors en defensa han significat els dos primers gols
Marcos Tébar
Jugador del Girona
Els canvis d'entrenador els valora la directiva, no nosaltres. Hem de canviar moltes coses, l'actitud, el treball...
No hi ha falta d'actitud. Estem en una situació crítica i ens hem d'aïllar de les pressions
Dani Tortolero
Jugador del Girona
Tot i que hem fet un partit dolent, el nostre rival sempre aconsegueix molt fent molt poc
Juanlu Hens
JUGADOR DEL GIRONA
Hem de continuar treballant. Hi ha equip i tenim ganes de sortir d'aquesta situació. Mai no ens rendirem
Alguna cosa s'ha de fer, però els principals culpables som els jugadors, que som els que sortim al camp a jugar els partits
Personalment, considero que hi ha plantilla de sobres per tirar això endavant
Migue González
DEFENSA DEL GIRONA

Barrera declina parlar

El director esportiu del Girona, sempre atent amb els mitjans, no va voler fer declaracions i gairebé va demanar disculpes pel fet de no parlar. Des que va aterrar a Montilivi, Mario Barrera sempre ha defensat la feina de l'entrenador, Raül Agné, i en el dia a dia s'ha vist un bon feeling entre el director esportiu i el tècnic de Mequinensa. Després del partit, Barrera va esperar que el president atengués els mitjans i tot seguit tots dos van improvisar una trobada molt breu amb Agné just abans de pujar a l'autocar i marxar junts cap a Sevilla. L'assessor del consell d'administració, Mauricio Novach, també present al Nuevo Colombino, tampoc no va voler donar el seu punt de vista. Des que es va obrir el mercat d'hivern, el Girona ha tancat les incorporacions d'Óscar Díaz, Ballini (ja té el transfer), Erenciai Omgba.

Vilaró: “Ha estat horrible”

El president del Girona ho va definir amb una paraula: “Horrible.” Era la seva lectura del partit: “Hem tocat, tocat, però res. Hem estat fluixos en defensa, fluixos en el mig del camp... Malament”. Sense dir-ho obertament, Ramon Vilaró ja va deixar entreveure que les hores d'Agné al capdavant de la plantilla estaven comptades: “Demà [avui] ens reunim. Ara no puc dir res. És el consell qui ha d'opinar i decidir.” Informat del que havia dit Agné en la roda de premsa [el tècnic va dir que ell mai no seria cap problema per al Girona], Vilaró va afegir-hi: “Es d'agrair que s'hi posi bé. Però jo no descarto res. Ni tan sols que el consell decideixi no prendre mesures.” Va apuntar, però, que ja fa setmanes que el consell d'administració pren mesures per intentar treure l'equip de baix de la classificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.