Futbol català

Josu Uribe exigeix intensitat, ritme i fortalesa defensiva

Futbol. 2a divisió A. El Girona va presentar ahir el nou entrenador, que debutarà dissabte a Montilivi contra el Múrcia. “Vinc a deixar-m'hi la pell, però no sóc cap mag”, va dir l'asturià

“Gairebé no m'han deixat ni respirar. Encara he de tornar a casa a agafar algunes coses perquè m'han fet venir disparat.” Des que el Girona va contactar amb l'asturià Josu Uribe –el mateix dissabte, després del 3-0 al Nuevo Colombino–, el tècnic ha iniciat una cursa contra rellotge que possiblement ja no s'acabarà fins al juny. El Girona té molta feina endarrerida i el nou entrenador va buscar, d'entrada, adhesions per intentar fer més fàcil el camí cap a la permanència: “Això és cosa de tots. Hem de ser una família i estar molt junts. El futbol professional és molt bonic i Girona ha de lluitar per continuar-hi. Vinc a treballar durament, però necessito el consell, l'afició...”.

Josu Uribe va explicar que ja havia vist uns quants partits del Girona. No va voler aprofundir en els defectes –“és evident que si sóc aquí és perquè les coses no han anat bé”–, però sí que té com a objectiu imminent un canvi de dinàmica. Com? “Cada entrenador té la seva manera de veure el futbol. Jo l'entenc a partir de la intensitat, del ritme, de la velocitat i de la fortalesa defensiva. El més important ara és guanyar. I si em dieu que el camí per guanyar és un altre, jugarem d'una altra manera.”

Potser escaldat pels dos anys de contracte a Raül Agné, el Girona només li ha ofert a Josu Uribe un contracte fins al 30 de juny: “Si l'equip surt endavant guanyaré una mica més de diners”, va revelar el tècnic. “I si la cosa surt bé, segur que tindré feina aquí i potser en altres llocs”, va afegir-hi. “L'únic que puc prometre és que m'hi deixaré la pell, però no sóc cap mag.”

El cos tècnic no està tancat, però Mario Barrera va dir que el que hi ha –Rubi, Eduardo i Balcells– “són molt vàlids”. També va donar per feta la continuïtat dels assessors de la preparació física Igor Kazanov i Slava Kotzerjagin –“són part integrant i seguiran col·laborant com fins ara”– i va dir que es valorava que Uribe portés un ajudant de la seva confiança.

Sobre el mercat d'hivern, el nou entrenador va dir que “encara es poden fer coses”, però no és partidari de cap canvi radical: “Econòmicament, no crec que el club s'ho pugui permetre.”

MERCAT D'HIVERN

Uribe i el club encara tenen 15 dies de coll, però el tècnic no és partidari de cap “canvi radical”
És evident que si sóc aquí és perquè hi ha algun problema. El mirarem de detectar, però no hi ha temps. Dissabte tenim partit
El primer contacte és molt important. He parlat molt i he intentat deixar les coses clares. Ells han de parlar a fora i guanyar partits
Vull que l'equip jugui amb intensitat, ritme i que es mostri tan fort com sigui possible en defensa. Si ho fem, competirem i estarem en la lluita
Em sento orgullós, com a professional, que un club com el Girona pensi en mi en una situació així
Josu Uribe
ENTRENADOR DEL GIRONA
Fitxatges? Uribe ha incorporat alguna idea nova que amb Raül no teníem, però hem coincidit en les necessitats
Mario Barrera
DIRECTOR ESPORTIU del girona

EL CONTRACTE

La relació és fins a final de curs, amb un incentiu econòmic en el cas d'assolir la permanència

Trobada amb Agné ahir a Figueres

“No és el moment de parlar de Raül Agné. Hi ha hagut una presa de contacte, però es continua negociant perquè deixi de ser l'entrenador. No se l'ha acomiadat.” El president del Girona no va sortir d'aquesta espiral, plena de contrasentits si es té en compte que el dia abans el club havia dit que el nou entrenador no seria presentat fins que el Girona hagués tancat l'acord amb Agné. La primera presa de contacte a què es referia Ramon Vilaró és d'ahir al matí, quan una representació del Girona FC (el president no hi va ser) va anar a Figueres a negociar amb el tècnic de Mequinensa. “Són negociacions llargues. És normal”, va dir Vilaró, que va afirmar que no hi hauria cap problema perquè Josu Uribe pugui asseure's dissabte a la banqueta, ja que el Girona no ha deixat de pagar a Agné i pot tenir en nòmina els entrenadors que vulgui. El club, a més, té molt d'interès a recalcar que Raül Agné no ha estat destituït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.