Futbol català

Gestions al límit perquè Uribe pugui asseure's a la banqueta

Girona. La falta d'entesa amb Raül Agné pot complicar la presència en primera línia del tècnic asturià en la seva estrena. El club farà aquest matí un últim intent per desencallar la situació

Després de cinc dies d'entrenaments llargs i intensos, Josu Uribe viurà avui el seu primer partit amb el Girona. Que pugui asseure's o no a la banqueta, això ja és una altra qüestió. El tècnic asturià creia ahir al migdia que no hi hauria d'haver problemes gràcies a un canvi en la normativa: “Vaig parlar amb Madrid i em van exposar que ja no és com abans, que si no hi havia resolució de contracte tu no podies treballar.” Uribe considera més necessari que mai poder ser avui al seu lloc i no haver de veure el partit des de la graderia: “És important que pugui estar a baix, a prop dels jugadors, que em sentin i notin una veu diferent.”

La falta d'entesa amb Agné podria complicar la presència d'Uribe a la banqueta. De fet, el Girona va haver de signar ahir la destitució del tècnic de Mequinensa, amb qui manté un estira i arronsa econòmic que allunya les dues parts d'un acord que semblava fàcil i que du camí d'eternitzar-se. El club encara està pendent de fer alguna gestió d'última hora –aquest matí– per rebre el llum verd sobre la inscripció d'Uribe. Si això no és possible, el pla C per omplir la banqueta amb Rodri i Masferrer també grinyola (ahir no van ser a l'entrenament per una doble indisposició).

A LA BANQUETA

“Necessito ser-hi, estar a prop dels jugadors i que sentin una veu diferent”

Espectador a Montilivi del dramàtic Girona-Múrcia

Josu Uribe va explicar que va ser un dels 5.972 espectadors que el 21 de juny del 2010 va viure el dramàtic Girona-Múrcia des de Montilivi. “Vaig venir perquè era el partit de la jornada. Tothom tenia clar que aquí s'hi jugava el descens.” Uribe va ser a Girona amb Jito, a qui entrenava a la Cultural Leonesa, i l'exsecretari tècnic del Saragossa Antonio Prieto. “Va ser una cosa de bojos”, recorda. “Sobretot l'última mitja hora, i el que es va viure després, amb la celebració de la permanència. Va ser molt bonic i tant de bo es repeteixi”. L'asturià entén que el Múrcia no ha de tenir ganes de revenja: “Una altra cosa és que el Girona no s'hi hagués jugat res. Un dels dos baixava, tots dos van fer el que havien de fer i la moneda va caure a favor del Girona amb aquell famós penal”.

“No és un problema físic”, assegura Josu Uribe

Uribe considera que el problema de l'equip és mental, de confiança. De fet, va defensar el treball fet pel preparador físic, Toni Masferrer, qüestionat pel consell d'administració al desembre. “No és un problema físic, sinó de joc, de cap, de tota la resta. Seria un disbarat criticar el treball del professional que hi havia. L'equip estava bé de pes. Quan el cap no funciona, les cames van lentes. Potser demà [avui] els veus córrer com motos. Fa quinze dies també estaven bé. Seria de mal company dir que l'equip estava mal preparat en la parcel·la física”. Josu Uribe també va tenir la possibilitat de mantenir un breu intercanvi d'impressions amb Agné: “Hi vaig coincidir el primer dia i vam parlar una estona”, va dir Uribe del seu predecessor a la banqueta del Girona. “Ens vam saludar, i punt. Ell negocia i es baralla pel seu contracte, i jo he de treballar per tirar això endavant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.