Futbol català

El descens devalua l'euro

Girona. La situació cada cop més delicada de l'equip condicionarà la venda del club a curt termini. Si es baixa a 2a B, allò que avui sembla una oportunitat llaminera deixarà de ser-ho

El mateix Josep Delgado no hauria adquirit el Girona fa un any i mig si el famós penal de Kiko Ratón no hagués entrat i l'equip hagués baixat a segona B. Es fàcil deduir, doncs, que la venda del club no serà una cosa immediata i que no només es pot demorar fins a final de curs, sinó també complicar en extrem si el destí del Girona la temporada vinent està fora de la LFP.

El preu simbòlic d'1 euro, que avui és una oportunitat molt llaminera, podria ser que demà, si es baixa, no ho fos tant veient que les places a segona B –ja s'han retirat tres equips aquest curs– estaran regalades. Aquí, però, també hi tindrà molt a veure quina serà la situació econòmica del Girona a l'estiu. Per un costat, s'haurà de veure si Josep Delgado manté el club al dia (això vol dir continuant assumint durant els cinc pròxims mesos unes despeses molt elevades: entre jugadors i cos tècnics ja són més d'una trentena de nòmines). I per l'altre, si l'entitat es pot alliberar de jugadors amb contracte vigent (n'hi ha que han firmat amb una clàusula d'extinció de contracte en cas de descens). Només amb la suma d'aquests dos factors, afegit al cànon de descens que destina la LFP i és de més d'1,5 milions d'euros, l'operació seria atractiva.

Aferrats a la salvació

En cap cas, però, el Girona es donarà per mort abans d'hora. Joaquim Boadas està convençut de la salvació: “Tenim un equipàs, i no sempre tindrem la desgràcia que vam tenir diumenge, que amb un xut del rival vam perdre el partit.” El vicepresident del consell i portaveu durant el procés de venda diu que les ofertes per comprar el club s'acumulen: “N'hi ha que ja estan descartades. D'altres, s'analitzaran detingudament. Però serem molt escrupolosos. Volem que ens plantegin el pressupost de l'any vinent, però també garanties per cobrir-lo.” Boadas va revelar que el d'enguany s'ha disparat fins cap als 8 milions i va afegir que el futur comprador ha de tenir capacitat per invertir una xifra similar.

El futbol de base

El vicepresident assegura que no cediran en la lluita per controlar els equips inferiors, ara sota la tutela de la Fundació. “Són del Girona. I si algú [es refereix a Francesc Rebled quan va accedir a la presidència] va signar un document sense passar pels tràmits que marquen els estatuts, no és el nostre problema. No hem trobat cap acta de consell ni cap document de junta general. I, a més, la FEF ja va denegar aquesta petició en el seu dia, la qual cosa, des del nostre punt de vista, converteix la documentació en doblement ineficaç”, va explicar Boadas.

Les propostes les estudiarem a fons. N'hi ha que ja estan descartades
Joaquim Boadas
VICEPRESIDENT DEL GIRONA
No considerem la possibilitat de baixar perquè tenim un equipàs i ens salvarem sense problemes

Flix: “Delgado és un mentider; no hem parlat mai”

Enric Flix va ser una de les poques persones citades per Josep Delgado en la roda de premsa de comiat. “El senyor Flix ens va trucar ahir. Li vam dir que per vendre les accions necessitàvem un seguit de garanties.” La resposta va causar perplexitat en Flix quan se'n va assabentar. “Si Delgado diu això, és que és un mentider. No hem parlat mai.” Segons va explicar l'expropietari de Miapuesta, l'únic que va fer un cop va saber divendres l'anunci de venda –abans de la roda de premsa de Delgado– va ser telefonar a Ramon Vilaró. “Era per donar-li ànims, però no em va agafar la trucada.” Després de l'experiència amb el Miapuesta, Flix té molt clara una cosa: “Un dels errors que he fet en la meva vida és posar diners en el futbol. No hi tornaré a posar ni un euro.” En aquest sentit, diu que entén Delgado: “No hi ha ningú capaç d'entendre'l tan bé com jo.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.