Futbol català

Algun dia sonarà la flauta?

Les estadístiques, que Uribe diu que “hi són per trencar-les”, situen el Valladolid i el Girona a les antípodes l'un de l'altre, i els locals són favorits indiscutibles

Els gironins ja fa tres partits que no flairen porteria

Amb el que va dir el president del Girona, Ramon Vilaró, després de la derrota del cap de setmana passat contra l'Almeria (0-1) –“dissabte que ve anirem a Valladolid i probablement perdrem”–, es pot esperar alguna cosa bona del desplaçament d'avui al Nuevo Zorrilla? Fins i tot a l'entrenador, Josu Uribe, se li va escapar, amb un cert to de resignació, que “si l'equip dóna la cara, no seria cap decepció perdre”. Fa tota la pinta que el Girona arriba al partit d'aquesta tarda amb cara de xai que va cap a l'escorxador. I si les sensacions són les que són, les estadístiques ja no conviden ni a saltar a la gespa: el Valladolid suma 28 punts més que el Girona, ha marcat 15 gols més i n'ha encaixat 18 menys. I si parlem de dinàmiques, l'equip castellà ha perdut un dels darrers 13 partits (precisament l'últim, a Còrdova, per 2-0), mentre que els gironins només n'han guanyat un dels darrers 12.

Però, i si un dia sona la flauta? Uribe també va dir que les estadístiques “hi són per trencar-les” i va posar d'exemple el 0-2 de la setmana passada del Saragossa al camp de l'Espanyol. Ahir, a Miapuesta, la victòria del Girona es pagava a 8 euros per euro apostat. O sigui que no és només ni Vilaró ni Uribe ni les sensacions ni les estadístiques. És una mica tothom.

Pocs dubtes

El tècnic del Girona va explicar que l'onze variarà relativament poc més enllà dels canvis obligats en l'eix de la defensa per les lesions de Dani Erencia i Rigo (Tortolero i Yago Fernández, que debutarà, seran titulars). Les incògnites es focalitzen en la posició de mig centre (si Uribe vol imprimir una capa més granítica a l'equip, Ballini té més números que no pas Marcos Tébar) i també sobre qui serà la referència a dalt (Goiria té un xic d'avantatge respecte a Acuña).

“Plantejarem un partit agressiu”, va indicar l'entrenador del Girona, que només ha celebrat un gol des que s'asseu a la banqueta. Els tres últims partits han acabat amb derrotes per la mínima contra el Celta, l'Elx i l'Almeria. Uribe va destacar la capacitat ofensiva dels castellans: “El Valladolid és un dels millors equips de la categoria, tant en l'aspecte individual com en el col·lectiu. I aspirant claríssim a l'ascens. Tracta molt bé la pilota, té jugadors molt bons i altament desequilibrants a dalt. L'Almeria ens va guanyar amb mitja ocasió. Hem d'intentar que no ens passi el mateix a Valladolid”, conclou.

LES DINÀMIQUES

Una derrota del Valladolid i un triomf del Girona és el balanç dels 4 últims mesos

ELS DUBTES

Ballini o Tébar en el mig del camp i Acuña o Goiria a dalt són algunes incògnites


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.