Futbol català

L'estat de gràcia de l'Olot, estroncat per un gran rival

Futbol. 3a divisió. Els garrotxins van marcar l'1-0 molt aviat (3'), però després del descans es van veure desbordats pel Santboià, molt superior

OLOT1

SANTBOIÀ3

Un dels pitjors partits de l'Olot i un dels millors del Santboià no podia acabar de cap més manera que com ho va fer el duel d'ahir al Municipal garrotxí. Ningú no va gosar discutir la justícia del resultat final, que va posar punt final a una sèrie de quatre victòries seguides de l'Olot des del canvi d'entrenador i que va allargar l'esplendorosa sèrie dels de Miguel López, que han sumat 29 dels 36 últims punts possibles i han assolit una velocitat de creuer cap a la fase d'ascens.

Millor arrencada local

Tot i que el primer que va xutar a porteria va ser Jordi Martínez (2'), la rèplica de l'Olot va ser letal. L'1-0 va pujar de seguida al marcador després que Manel Sala aprofités un rebuig deficient i molt curt d'un defensa visitant. Esperonat pel gol, l'Olot va tenir uns vint primers minuts de cert control i va gaudir d'una oportunitat per marcar el 2-0, però la rematada en planxa de Manel Sala es va perdre per damunt del travesser.

De mica en mica, el Santboià va ensenyar les credencials. No és que acabés posant la por al cos als locals, però sí que va aconseguir les regnes del partit i gairebé va monopolitzar la pilota. Un xut de Tonet (28') va ser l'ocasió més clara, però la sensació era que els visitants farien patir molt els garrotxins.

Jordi Martínez, decisiu

El descans no va alterar res, ja que la segona meitat va ser un perllongament de com va acabar la primera, amb l'única diferència que el Santboià va trobar les ocasions i l'efectivitat. En deu minuts Jordi Martínez va convertir l'1-0 en un 1-2 amb dos gols de davanter centre, el primer amb el cap i el segon amb el peu. L'Olot no va tenir capacitat de resposta i va continuar a remolc. L'1-3 es veia a venir i el va materialitzar Cristian, un altre dels destacats. Ja ningú no creia en la remuntada, però quan l'Olot es va quedar amb deu (Dani Alonso va fingir una falta i va veure la segona groga) tot es va acabar.

OLOT: Aleix, Francolí, Freixa, Serra, Hostench, Granell, Roger, Masó (Juanjo, 65'), Dani Alonso, Manel Sala (Edile, 75') i Raúl. SANTBOIÀ: Éric, Isaac, Javi, Erencia, Tonet (Venzal, 61'), Heredia, Cristian (Dani Romero, 80'), Cárdenas, Jordi Martínez (Héctor, 85'), Guillem i Pedro. GOLS: 1-0 (3') Manel Sala. 1-1 (55') Jordi Martínez. 1-2 (65') Jordi Martínez. 1-3 (75') Cristian. ÀRBITRE: Bartomeu Garcia. T.G.: Als locals Serra i Masó, i als visitants Jordi Martínez i Cárdenas. T.V.: Per doble amonestació a Dani Alonso (79'), de l'Olot. PÚBLIC: 550 espectadors.
L'1-0 ha estat una errada nostra, però hem estat superiors i hem fet molt bon partit a fora
Miguel López
ENTRENADOR DEL SANTBOIÀ
Ens falten tres punts per estar pràcticament salvats, i els hem de mirar de sumar aviat
Àlex Terma
ENTRENADOR DE L'OLOT
Hi ha hagut dues parts molt diferents. La primera ha estat més nostra, però en la segona hem estat nerviosos i no hem sabut què fer

Primera derrota amb el nou tècnic

L'Olot semblava que vivia en un núvol des que Àlex Terma va assumir la direcció de la primera plantilla en substitució de Nitus Santos. De fet, Terma comptabilitzava tots els partits per victòries: 0-2 al camp del Vilanova, 2-1 contra la Pobla de Mafumet, 0-1 al camp del Gramenet i el gran triomf amb remuntada inclosa contra l'Espanyol B (3-2). Tot i l'ensopegada d'ahir, els olotins tenen vuit punts de coixí respecte a la zona de descens, que marca el Gramenet. Dijous al vespre, l'Olot juga al camp del Manlleu.