La nova FCF ja camina sola

Carod-Rovira i Pruna beneeixen Casals com a nou cap de la federació

El president va recordar el seu compromís amb el futbol modest i la selecció

Campoy va cedir el tron i es va acomiadar de la FCF després de 20 anys

Anna Pruna
SECRETÀRIA GENER. DE L'ESPORT
«Després de les eleccions del 2005, aquestes es miraven amb lupa, i s'ha d'agrair que no hi hagi passat res; la FCF ha sortit reforçada d'aquest procés»
Josep-Lluís Carod-Rovira
VICEPRESID. DE LA GENERALITAT
«La FCF no és una delegació de Madrid i pren les seves decisions sense interferències»
Jordi Casals
PRESIDENT DE LA FCF
«Farem una FCF oberta i allunyada de la por»
«Tenim un compromís amb el país, la llengua i la selecció»
Ricardo Campoy
EXPRESIDENT DE LA FCF
«Agraeixo el suport de Villar durant el meu mandat»
«Desitjo que Jordi Casals compleixi el programa que tants èxits li ha donat»

Ricardo Campoy va sortir per la porta de la seu del carrer Sicília de Barcelona per últim cop ahir després de 20 anys com a directiu, mentre que Jordi Casals va viure el seu primer dia de president de la FCF. L'acte de presa de possessió va ser un acte sobri –i molt calorós–, però ple de significat, pel que es deixa enrere i pel futur que s'obre de bat a bat. Com li va dir la personalitat més important de l'acte, el vicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira, «a Jordi Casals se li ha girat feina», i ell n'és plenament conscient, tot i que ahir va ser un dia per a les fotos, les abraçades i els petons, com el que li va fer amb passió a la seva dona. A Casals el van acompanyar ahir, a banda de la família, el president i vicepresident del Barça, Joan Laporta i Rafael Yuste; el director executiu de l'Espanyol, Pedro Tomás; la secretària general de l'Esport, Anna Pruna; a més dels dos últims expresidents, Jordi Roche i Josep Maria Vallbona, entre d'altres.

La selecció nacional.

Casals va recordar que un dels punts del seu programa és la selecció, però va recordar que necessita el suport del govern. «No trencarem amb Madrid per competir oficialment, lluitarem, però des de la llei, perquè arribi el dia que tots somiem», va dir. I tant Pruna com Carod Rovira li van dir que els tindrà al seu costat per tot el que necessiti.

Els àrbitres.

Com dèiem ahir, un dels primers temes a tractar per Casals seran els àrbitres. Abans de l'acte, just a la porta de la FCF, un grup d'uns deu àrbitres va repartir fulletons en què demanaven democràcia en el si del comitè tècnic (CTA). Casals els va recordar que ell també vol eleccions, però que primer cal canviar la llei de l'Esport, cosa que ja ha demanat formalment a la Generalitat. A més, Casals es reunirà dijous amb el president del CTA César Ochoa Díez –a qui no ha destituït– per parlar-ne.

Entren vuit directius nous i en cauen cinc

Un cop acabada la presa de possessió, la nova junta directiva va fer la primera reunió –en un hotel pròxim, a la foto–, i van prendre algunes decisions. Per començar, cinc directius electes de la llista de 18 van dimitir, entre els quals Sergi Albert, que serà el primer defensor del club de la FCF. També van dimitir Diego Àvila, Jorge Fernández i Gerard Torrent, i Joaquim Sala va passar a directiu adjunt. I es van nomenar vuit directius nous que no estaven a la llista electoral, entre els quals destaca Albert Navas, exgerent de la Fundació de la FCF en l'era de Roche. A més, Ramon Estebe serà el responsable dels comitès de competició.

Vicepresidents:

Andreu Subies (vice. primer), Lluís Carrasco (màrqueting), Dani Vives (president comitè futbol sala) i Josep Lleó (CTA).

Directius:

Borja Rovira (tresorer), Ferran Roldán (secretari), Carles Nugué (futbol femení), Raül Sus (futbol platja), Josep Vives (delegat Tarragona), Jordi Terés (delegat Lleida), Joaquim del Pino (delegat Terres de l'Ebre), Albert Navas (adjunt), Àngel Ruiz, Ernesto Sukerman, Isabel Tarragó, Xavi Torres, Toni Pérez, Juan C. Hueto, Miquel À. Esquerré, Pere Vila i Tomàs José.

Una agressió lamentable per tancar l'acte

Al final dels parlaments, l'actual director adjunt d'El Triangle Mario Ruiz –i excap de comunicació de la FCF– va rebre una suposada agressió per part de l'exdirectiu de la federació Andrés Manzano. Ruiz –a la foto– va haver de rebre 11 punts de sutura a la cella i va presentar una denúncia al Mossos d'Esquadra contra Manzano, amb Paul Buscail –exdirector general de la FCF– com a testimoni. Manzano, però, diu que va passar el contrari, que va ser Ruiz qui el va intentar agredir i que en picar amb el seu cap se li va obrir la cella. Manzano ahir no pensava presentar denúncia, tot i que diu que també té testimonis i també va anar a l'hospital pel cop al cap. La nova junta, per la seva banda, va condemnar els fets entre dues persones alienes a la nova FCF i en va obrir un expedient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.