Futbol català

Salamero apunta més als despatxos que a la banqueta

Futbol. 2a divisió A. L'entrenador del Girona i el consell d'administració han quedat per reunir-se la setmana vinent per parlar del seu futur, que continuarà lligat al club de Montilivi

Amb l'equip ressuscitat i ja fora de qualsevol perill, Javi Salamero s'ha guanyat la continuïtat a Montilivi. “Hem quedat per parlar-ne la setmana que ve”, va dir ahir el tècnic, que ja va avançar que li agradaria mantenir-se vinculat al Girona, però que abans vol saber de primera mà quin projecte esportiu hi ha i quines són les intencions del consell d'administració, que sembla del tot decidit a rebaixar el pressupost.

“Sóc polivalent”, va dir Salamero quan se li va preguntar si l'atreia més continuar a la banqueta o tornar als despatxos. “Aquí al Girona m'ha faltat només marcar el camp, i no estic segur que no ho hagi fet.” Dit això, el tècnic va deixar entreveure que li feia més el pes l'àrea de gestió: “M'agrada entrenar, però crec que en la direcció esportiva m'hi trobo millor. Hem d'establir una relació entre allò que interessa al club i el que jo voldria, i sumar esforços”, va afegir.

“No sóc cap superhome”

En pocs mesos, el Girona es va despendre de dos directors esportius, Xavi Julià i Mario Barrera. “El que no em veig és entrenador sense director esportiu. El club necessita un referent en l'àrea esportiva. La feina d'entrenador desgasta, i si, a més, has d'aguantar rescissions, fitxatges, informes... No sóc cap superhome”, va indicar Salamero.

L'entrenador assegura que el club no ha perdut terreny pel que fa a la planificació de la campanya 2012/13. “No anem tard. Quan hi ha Eurocopa, el mercat s'atura. A més, tenim molts jugadors amb contracte. I cap equip de segona A s'ha mogut, encara. Jo estaria tranquil. És millor no prendre decisions precipitades.”

L'alternativa Rubi

Javi Salamero també va dir que Rubi seria un molt bon candidat en el cas que ell passés a gestionar l'àrea esportiva: “Li estic molt agraït i no dubto en absolut dels seus coneixements i de la seva capacitat. Evidentment, que pot ser una alternativa. Jo preferiria algú conegut que desconegut. I sort que Tito [Vilanova] no el coneix [a Rubi], perquè si no, se l'emportaria.” Tot i parlar de tot obertament, Salamero també va puntualitzar les limitacions de la figura del director esportiu: “És qui proposa les coses, però finalment qui disposa i decideix és el consell d'administració.”

Jordi Matamala

Javi Salamero també va parlar sobre el jugador de Vilobí. “No em sorprèn el seu rendiment a Huelva, perquè és molt bo. Dels millors jugadors de la història recent del Girona. Tant de bo es pugui retirar aquí, tot i que no sé quan, perquè encara li queda corda”, va exposar el tècnic, que va reconèixer que quan Matamala no ha estat bé, “jo també he estat crític amb ell”.

LA PLANIFICACIÓ

“No anem tard. Ningú no s'ha mogut. I quan hi ha Eurocopa, el mercat s'atura”

MATAMALA

“És dels millors jugadors de la història recent del club. Tant de bo es retiri aquí”
“M'agrada entrenar, però crec que en la direcció esportiva m'hi trobo millor”

El tècnic critica obertament “l'actitud del Barça B a Guadalajara”

Si no s'hagués produït el descens del Vila-real, que ha arrossegat el filial a segona B, el dinovè classificat estaria en zona de descens. És a dir, que el Girona, tot i l'extraordinària ratxa (18 punts dels últims 24), no hauria abandonat encara la zona vermella, si bé és impossible predir com hauria discorregut la competició sense la davallada del club de la Plana. El Guadalajara, que era el rival a superar, ha encadenat dues victòries (a Elx i contra el Barça B) i continua un punt per sobre els gironins. Gairebé sense preguntar-li-ho, Salamero va atacar el club blaugrana: “A mi, el que em sorprèn és l'actitud del Barça B al camp del Guadalajara. I també em sorprèn que només els guanyessin per 2-0. El nostre juvenil, al juvenil del Barça, el va guanyar 4-0.” El tècnic del Girona va continuar ficant-hi cullerada: “El Barça hi va anar amb els juvenils i va donar moltes facilitats perquè el Guadalajara guanyés el partit. Si el Barça s'hagués agafat el partit nostre [unes jornades abans va empatar 1-1 a Montilivi] amb la mateixa intensitat competitiva que el dia del Guadalajara, el resultat hauria estat un altre”, va afegir el tècnic, que no va dissimular gens ni mica l'enuig amb l'equip que prepara Eusebio Sacristán, que fa setmanes que ho té tot fet i ha perdut quatre dels cinc últims partits de lliga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.