Futbol català

Copa de les Regions de la UEFA

Cinc gironins a Ucraïna

Una expedició amb DO

Els cinc gironins que formen part de la selecció catalana amateur són a un pas d'aconseguir la fita històrica de classificar-se per a la fase final de la copa de les Regions

Els representants de la demarcació afirmen que el fet de ser a la llista és fruit de la feina constant que fan els clubs del territori des de la base

La bona sintoniaque hi ha en el grup ha estat, segons afirmen tots cinc, la clau del paper impecable que ha fet Catalunya fins ara

La demarcació de Girona té, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, 760.722 habitants. Dels quatre territoris del Principat, doncs, és el tercer més poblat, superat per Barcelona i Tarragona, i seguit per Lleida. Això sí, si es fa un cop d'ull a la selecció catalana amateur que està competint a Ucraïna, la cosa canvia i el percentatge de gironins és força més elevat: cinc dels divuit futbolistes que ha cridat Toni Almendros són nascuts a la demarcació. Hi ha el més veterà, el porter del Palamós Joan Bayona (33 anys), i també el més jove: el desequilibrant atacant del Figueres Pedro del Campo, de 20 anys. Tampoc no hi falten dos dels seus companys d'equip, Guillem Cornellà i Pol Compte, ni tampoc un dels mitjos més entonats de la tercera divisió, el ripollès Pep Caballé, que porta la batuta del Cornellà (1r) a la medul·lar. Avui, a més, estan a un pas de fer història amb la selecció, ja que si Catalunya puntua contra el combinat ucraïnès passarà a la fase final.

El davanter Compte (Vilabertran) es mostra satisfet quan parla de l'aportació gironina a l'expedició catalana: “És un orgull que, sent menys gent, tinguem aquest percentatge tant elevat de jugadors.” Per Cornellà, això és un reflex més de la feina que fa anys que es duu a terme a la demarcació. “És un reconeixement als jugadors gironins, però també als clubs i tota la gent que hi treballa”, afirma el migcampista del Figueres. “Aquesta dada ha de servir per engrescar el territori a continuar fent les coses bé i treballar amb el mateix esforç”, hi afegeix el jugador.

Una experiència per recordar

Més enllà de representar Catalunya a Europa, els cinc gironins tenen molt clar que no oblidaran mai els set dies que han estat a Ucraïna. Del Campo afirma que l'experiència està sent molt gran: “És una de les millors vivències que podem tenir; aquest tipus de competició ens fa sentir professionals.” L'experimentat porter Joan Bayona, per la seva banda, explica que estar a Kíev “és tot un premi”. El futbolista del Palamós, de fet, comparteix la responsabilitat a la porteria amb el porter del Cornellà, Íñigo, i tots dos, aporten el seu bagatge a la selecció. Això sí, sosté que el grup sap molt bé què s'hi juga: “Nosaltres som un més de l'expedició.”

La maduresa i la bona sintonia del bloc és una de les claus que Catalunya hagi obtingut 6 punts de 6 possibles. Així ho afirma el mig Caballé, que està molt centrat en el partit determinant de demà. “Toca sortir a guanyar, no pensem en cap altra cosa”, afirma el futbolista del Cornellà. “Aconseguir la classificació per a la fase final del campionat seria inexplicable; un somni per a tots nosaltres i també per a Catalunya”, conclou.

És un orgull que, sent menys gent, Girona aporti tants jugadors
Pol Compte
dav. del figures
Amb la convocatòria és reconeix també la bona feina dels clubs del territori
Guillem Cornellà
mig del figueres
Ens volem classificar: és un somni per a nosaltres i també per a Catalunya
Pep Caballé
mig del cornellà
Estar a Ucraïna ha és una de les millors experiències que podem tenir
Pedro del Campo
dav. del figueres
Estar aquí és un premi i el grup és conscient del que s'hi juga
Joan Bayona
porter del palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.