Futbol català

Subies no desvia l'objectiu

Selecció catalana. Guardiola continua sent la prioritat per substituir Johann Cruyff tot i les paraules de l'actual seleccionador català, que descartava el tècnic de Santpedor per edat

Andreu Subies, el president de la Federació Catalana de Futbol, continua somiant en Pep Guardiola per ocupar el càrrec de seleccionador català que ha de deixar Johan Cruyff el 2 de gener. De fet, el tècnic de Santpedor rebrà pròximament una proposta per ser el seleccionador nacional. Guardiola s'ha convertit en la persona, segons consideren en la federació, més adient per al càrrec, més carregat de simbolisme que no pas d'esforç i dedicació.

Per aquest motiu, Andreu Subies continua entestat en la idea de fitxar el tècnic de Santpedor, sempre compromès amb la causa nacionalista catalana. Fonts properes a Pep no descarten aquesta idea, tot i que Cruyff dimarts passat en la presentació de la controvertida samarreta va descartar aquesta opció. “Hi ha força noms que poden ser-ho [referint-se a Guardiola], però són joves i és difícil fer les dues coses quan estàs en un altre país i en un club”, va afirmar Cruyff, que després va concretar: “Amb tot, això no és una feina de tot l'any i que et tregui la son, és més aviat un lloc honorífic i s'ha de veure qui ho pot fer. M'imagino que tothom buscarà Guardiola, però s'ha de ser sincer i honest, ell ara té 41 anys i encara hi ha molt de temps.”

Rexach s'autodescarta

Un dels noms que, juntament amb Guardiola, ha sonat amb més força per ocupar la banqueta de Catalunya a partir del 2 de gener ha estat el de Charly Rexach. L'exajudant de Cruyff en l'etapa del dream team al Barça, però, s'ha autodescartat en aquesta cursa segons declaracions al Tu diràs de RAC-1. “Vaig ser seleccionador català i hi he passat com a jugador per totes les categories. La selecció va tenir un moment àlgid a principis del 2000 i amb en Johan volien donar-hi una empenta internacional. Ara, mal que em pesi, està en davallada i m'hi volen situar a mi. Jo dono les gràcies, però, sincerament, que se'n busquin un altre”, va sentenciar Rexach.

IDEAL

Fonts properes al tècnic no descarten que ho accepti per la càrrega simbòlica

CRUYFF

Les paraules de l'holandès no faran que Subies, entestat amb Pep, es faci enrere

PROPOSTA

La federació farà arribar una proposta a Guardiola properament

El partit del “canvi i la il·lusió”

Encara no hi ha un rival confirmat, tot i que se sap des de fa dies que per al partit del 2 de gener serà segur una selecció africana la que visitarà Cornellà-el Prat. Egipte és una opció i la del Marroc encara queda oberta, tot i que Catalunya no es tanca portes encara sobre cap rival per a un partit que Subies ha qualificat com el del “canvi i la il·lusió”.

El canvi perquè es tracta d'un escenari completament nou on Catalunya mai havia estat, a més, és l'últim partit de Johan Cruyff com a seleccionador nacional. També serà el primer partit que es jugui després d'any nou i que no estarà immers en el Nadal en un nou repte de promoció per a la federació catalana. I la “il·lusió” pel moment de canvi de la societat al país, ara mateix molt sensibilitzada amb l'independentisme i la consecució de l'estat propi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.