Futbol català

Per fregar-se les mans

El Barça B i el Girona, que s'enfronten al Miniestadi, són els equips més realitzadors de la divisió de plata

Els de Rubi volen acabar el 2012 en ascens directe i havent encadenat tres victòries

És una possibilitat que el partit pugui acabar 0-0, però és poc probable. Per la filosofia de joc del Barça B i del Girona, pel talent ofensiu que hi ha en un i altre equip i per la contundència que han exhibit (69 gols entre tots dos), el derbi d'aquesta tarda al Miniestadi té tots els ingredients per ser un partidàs. Fins i tot ha estat el duel escollit pel Canal Plus, que ha tardat 18 jornades a creure's que el que està fent l'equip de Rubi potser no és flor d'un dia.

Els gironins arriben pletòrics a l'últim partit del 2012. Quan semblava que l'equip podia començar a flaquejar després de perdre contra l'Elx (0-1) i sortir escaldat d'Alcorcón (4-1), la resposta han estat sis punts seguits contra el Xerez (0-2) i el Vila-real (2-0). Un tercer triomf seguit equivaldria a enfilar-se fins als 39 punts, una xifra a la qual la temporada passada no hi va arribar fins a la jornada 38, ja en ple maig.

Si el Girona ha exhibit una capacitat realitzadora notable (33 gols), el rival que tindrà avui al davant el supera. El Barça B ja n'ha celebrat 36, a una mitjana clavada de dos per partit. Els blaugrana tenen capacitat per generar perill des de tots els flancs: el xut de Luis Alberto, la velocitat i el desequilibri de Gerard Deulofeu, la visió tridimensional de Rafinha i Sergi Roberto en tres quartes parts del camp i la murrieria d'Araujo. Són baixa d'última hora Lobato i Dongou, tot i que Grimaldo ja rebre ahir l'alta mèdica. Per Rubi, és el millor atac de la categoria. “Tenen capacitat per fer-te mal de moltes maneres. Al contraatac, amb xuts de lluny, per dins, per velocitat, amb qualitat individual, amb la pujada dels laterals... És el futbol total.”

La lluita per la pilota

Un dels primers reptes tant del Barça B com del Girona serà guanyar la lluita per la possessió. Són dos equips que pateixen sense pilota, especialment els blaugrana, que han encaixat 27 gols, onze més que els gironins. Els d'Eusebio, a més, tenen avui la baixa del central Lombán, que des de l'eix defensiu sol aportar equilibri tàctic. Si el Girona aconsegueix jugar més temps a camp del rival que al seu tindrà capacitat per fer mal. Rubi, però, ja ha alertat que hi haurà moments que al seu equip li tocarà defensar a prop de l'àrea: “És un partit per intentar prendre la pilota al Barça B, però també sabem que no ho aconseguirem sempre. Si ens passem el partit mirant com la toquen ells, per molt ordenats i endreçats que estiguem, a més de patir, estarem ofensivament fora del partit i ens costarà ser creatius. Hem d'intentar pressionar la pilota i evitar que tinguin una circulació fluïda”, va indicar.

La plantilla va treballar dijous i divendres a porta tancada. Rubi va explicar que havien provat “diverses variants”, però com sempre no va revelar si té reservada alguna sorpresa tàctica. Sí que va reconèixer que l'equip està preparat per canviar d'estil en un moment determinat, segons com vagi el partit. La teoria, però, diu que el Girona no s'hauria de desviar gaire del dibuix tradicional (el 4-2-3-1) que dóna equilibri defensa-atac. Si Rubi volgués apuntalar el mig del camp, hi ha el risc de perdre potencial a dalt, que és un dels punts que el Girona vol explotar: “Ens hem de mentalitzar que si volem guanyar aquest partit haurem de marcar dos o tres gols. Al Miniestadi encara ningú ha aguantat el zero a la porteria, però ells també pateixen en defensa i nosaltres també tenim moltes formes per fer-los mal.”

De moment, el Girona ja s'ha assegurat acabar l'any en la zona d'ascens directe gràcies a la derrota d'ahir de l'Almeria.

LA POSSESSIÓ

El Barça B i el Girona voldran la pilota perquè saben que quan no la tenen pateixen

MOLTA PÓLVORA

Els de Rubi fan moltes coses bé. Estan en estat de gràcia i dóna gust veure'ls jugar
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Els gironins acabaran l'any en zona d'ascens gràcies a la derrota de l'Almeria
Hem estudiat bastant Deulofeu, però també caldrà molta atenció amb els de dins, Sergi Roberto i Rafinha
Si ens passem el partit mirant com la toquen, estarem fora del partit en atac, i això no ens convé
Joan F. Ferrer, ‘Rubi'
ENTRENADOR DEL GIRONA
És molt difícil aguantar el zero en aquest camp. Si volem guanyar, necessitarem marcar dos o tres gols
El potencial ofensiu del Barça B és espectacular. Té la capacitat de trobar porteria de moltes maneres possibles
S'agraeix molt que els aficionats vinguin al Mini. Ens va molt bé perquè és un suport extra
Carles Planas
DEFENSA DEL BARÇA B
Rubi qualifica de “futbol total” el joc d'atac del filial, però també li veu fissures a darrere
El Girona està fent una temporada fantàstica i està jugant molt bé al futbol
Volem guanyar i dedicar-ho a Tito. Li desitgem que es recuperi molt bé i que torni tan aviat com sigui possible

Més de 500 seguidors gironins seran al Miniestadi

Al Miniestadi no hi haurà el miler d'aficionats del Girona de les dues últimes temporades, però la representació visitant a les graderies serà alta. Ahir al migdia es va tancar el recompte definitiu i seran finalment uns 530 els seguidors gironins que es repartiran en una desena d'autocars i es desplaçaran fins a Barcelona per donar suport al conjunt de Rubi. L'enfrontament entre el segon i el sisè classificats ja fan atractiu el partit per si sol, però el duel també arriba en un moment en què el Barça ha intensificat una campanya per intentar captar el màxim nombre d'aficionats al Miniestadi. I, de moment, està donant bon resultat, ja que en el darrer partit contra el líder, l'Elx, es van superar els 10.000 espectadors per primera vegada en molt de temps. De fet, l'afluència de mitjana en els partits del Barça B com a local eren molt minses i havien arribat a tocar fons amb un miler d'aficionats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.