Futbol català

Raons contra les adversitats

Futbol. 2a divisió A. Afeblit per la baixa de Jandro, el Girona visita un Racing reanimat. Els de Rubi, però, han demostrat que tenen recursos i arguments per fer un pas més cap a la glòria

El Sardinero és un dels escenaris de més renom aquesta temporada a segona A i, per bé que el Racing ha estat molt i molt lluny dels objectius, ara comença a ser una mica regular, i a més sap que no pot perdonar més a casa. El Girona, amb dificultats per exportar a camp contrari la solvència de Montilivi, hi afegeix un altre contratemps, l'absència de Jandro, que no serà puntual, sinó que s'allargarà en un tram decisiu. Les adversitats, però, no resten ambició i il·lusió a un equip conscient que, si esgarrapa punts a fora, augmentarà exponencialment les possibilitats d'èxit. “Guanyar els cinc partits a casa i un i mig a fora, és el segon lloc. I amb 66 o 67 punts, la promoció hi ha de ser”, admetia ahir Rubi. “Hem guanyat quatre dels cinc últims partits i ja firmaria perdre a Santander si guanyem els pròxims quatre. Però anem a totes, a intentar guanyar. Segur que els que fan travesses posen 1X, però volem l'X2.”

El tècnic veu l'equip a un bon nivell, i mira de no capficar-se gaire amb l'absència de Jandro. Els candidats a jugar al lloc de l'asturià són Felipe, Gerard Bordas i Eloi Amagat. Fins i tot hi podria haver un retoc en el dibuix, tot i que el tècnic va deixar entreveure que no canviaria gaire: “L'equip està ara molt compensat i és millor no fer gaires bogeries.”

Dorca, ni convocat

El Racing ha trepitjat zona de descens durant bona part de la temporada, però fa setmanes que s'ha espavilat una mica. Sobretot a casa, on no ha perdut cap dels cinc últims partits –tres victòries i dos empats–. Després d'un 0-0 contra l'Elx, va anar a guanyar a Alcorcón (0-1). “Vaig veure la pinya que van fer els jugadors. Demostra que estan units”, va comentar Rubi, que creu que el Racing els arriba en el pitjor moment. Alejandro Menéndez, tècnic des de fa cinc jornades, ha fet fixos jugadors com ara Crespí, Bocanegra, Héctor Yuste i el barceloní Andreu Guerao, i ha prescindit d'altres. Un dels més afectats és el garrotxí Albert Dorca, que no es podrà enfrontar als seus excompanys perquè ni tan sols va entrar en la convocatòria. Tampoc ho va fer l'altre exjugador del Girona, Gaizka Saizar.

EL RACING

S'ha espavilat, fa cinc partits que no perd a casa i ni l'Elx ni l'Alcorcón li han marcat cap gol
Tinc la sensació que arribarem molt bé a la recta final. Amb set victòries crec que pujaríem, però ara només ens hem de centrar en el Racing

AMB AMBICIÓ

“Segur que els que fan travesses posen 1X, però nosaltres volem l'X2. Anem a totes”
El Racing està fi; és el pitjor moment per agafar-lo. Té velocitat i qualitat al davant. Si volem dominar, hem d'estar molt alerta
Canvi de dibuix? L'equip està ara molt compensat i és millor no fer bogeries
Joan F. Ferrer, ‘Rubi'
ENTRENADOR DEL GIRONA
L'equip ara està desbloquejat. Pensa a guanyar, pensa en el joc. Ha d'estar com els últims partits
El Girona és molt perillós. És un equip que fa les coses molt bé i que està tenint regularitat
Alejandro Menéndez
ENTRENADOR DEL RACING

Toni Moral torna a ser baixa

Havia marcat un gol molt bonic contra el Múrcia i tornava a tenir moltes possibilitats de jugar a Santander, perquè era un dels candidats a cobrir la baixa de Jandro. Però Toni Moral no serà avui a El Sardinero. El vallesà arrossegava unes molèsties musculars del partit contra el Múrcia i, tot i que s'havia anat entrenant durant la setmana, no va acabar de fer net. “Ni ell no ho veia del tot clar, i hem decidit no arriscar”, va comentar Rubi. “És una llàstima. Fins i tot per a ell, que estava molt afectat”, va explicar el tècnic. Toni Moral ha tingut poquíssima continuïtat, entre altres coses per molèsties físiques en diverses zones. De la convocatòria, en va tornar a quedar fora Ritxie Kitoko, ara mateix l'última opció de Rubi en el doble pivot, i el lateral esquerre David Juncà, que ha tingut molèsties musculars tota la setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.