Futbol català

Somni amb matalàs

La lluita per pujar. El Girona visitarà l'Almeria amb l'ambició de fer-la grossa i la sensació que tenir assegurada la fase d'ascens l'hauria d'alliberar de pressió. El Vila-real va patir molt (3-2)

La jornada no es tancava fins ahir al vespre, però no hi va haver cap sorpresa grossa a El Madrigal, i això que va faltar ben poc. El cuer, el Xerez, protagonista fa quinze dies a Montilivi amb una victòria imprevista, va generar molt de neguit al Vila-real, que finalment va assegurar el triomf (3-2). D'aquesta manera, el conjunt de Marcelino manté el segon lloc. I amb dues jornades per jugar, els de la Plana són favorits per acompanyar l'Elx, però l'altre gran candidat per pressupost a principi de temporada, l'Almeria, també hi vol ser. I entre ells, i amb tots els honors, el Girona. Assegurada una fase d'ascens històrica, el conjunt gironí no ho ha dit tot i visitarà l'Almeria ple d'ambició. Per què no somiar l'ascens directe?

El duel de diumenge a Almeria té un nivell d'exigència i dificultat comparable al que va viure el Girona a El Madrigal. Els andalusos, a més, estan en plena forma i encadenen la millor sèrie de la temporada –quatre victòries seguides– just en el moment decisiu, i després que hagués semblat encallar-se amb un punt de nou. Però el Girona s'ho pren amb tota la il·lusió, i amb la tranquil·litat de tenir segura la promoció. “És com una mena de segona oportunitat”, reconeix Luso.

Dos es barallen...

Hi ha una cosa matemàtica: si el Girona perd a Almeria, les possibilitats d'ascens directe a primera divisió s'esvairan per complet. Diumenge, a l'estadi Juegos Mediterráneos, els dos equips tindran un ull al Miniestadi (hi ha un Barça B-Vila-real tant o més transcendent). El resultat d'aquests dos partits determinarà de quina manera entren els tres candidats a l'ascens directe en la jornada definitiva.

Perquè el Girona arribi a l'últim partit de lliga depenent d'ell mateix per pujar directament a primera, s'hauria de donar una doble combinació: que els de Rubi guanyin a Almeria i que el Vila-real empati o perdi al camp del Barça B. Però hi ha una altra possibilitat, també prou interessant: que el Girona no depengui d'ell mateix l'últim dia, però que l'acabés beneficiant un empat entre el Vila-real i l'Almeria si a tots dos els valgués el triomf i s'haguessin de barallar.

UN RIVAL ENTONAT

Els andalusos encadenen quatre victòries, la seva millor sèrie de la temporada

AMB INCERTESA

El Vila-real va guanyar el Xerez i recupera el segon lloc, empatat amb l'Almeria

LES REACCIONS

S'ha de prendre com una final, però tenir la promoció és una assegurança. Això ens ha de donar tranquil·litat
Luso Delgado
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
A diferència d'altres, l'Almeria està en un bon moment. Però no hi tenim gaire a perdre i sí molt a guanyar
Toni Moral
MITJA PUNTA DEL GIRONA

S'HA DE PUNTUAR

El missatge és per a l'Almeria. Estem en una situació gairebé immillorable. Visitem un rival que lluita com nosaltres per pujar, un premi espectacular
El Girona sap que perdre a Almeria el deixaria sense cap possibilitat d'ascens directe

Neguit extrem fins l'afegit en el Vila-real

El Xerez va estar a punt de provocar una sorpresa fins i tot més grossa que la que va generar a Montilivi (2-4) tot i que va acabar perdent per 3-1 a El Madrigal. El conjunt de la Plana va encarrilar aviat el partit, amb un gol de cap de Bruno Soriano (8'), però se li va complicar arran de l'expulsió de Canteros per una entrada terrorífica (37'). L'àrbitre va anul·lar un gol a Perbet (43') que va provocar l'expulsió del tècnic local, Marcelino. El pànic es va instal·lar a l'estadi amb l'1-1 de Bodipo (64'). I tot i que Mellberg (83') i Uche (89') van situar el 3-1, Bodipo va tornar a marcar (90'). I el temps afegit es va fer llarguíssim per al Vila-real, tot i que se'n va sortir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.