Futbol català

Alguna final s'ha de guanyar

Repte. Rubi veu la visita a l'Almeria com “la tercera final” del curs després de perdre contra el Xerez i el Vila-real. Els gironins no han guanyat en cap camp dels equips de mitja taula en amunt

Sis derrotes i tres empats. És el balanç del Girona a camp contrari quan ha visitat els equips a partir de mitja taula. L'equip ha guanyat a Guadalajara (1-5), a Múrcia (0-1), a Jerez (0-2), a Huelva (1-3) i a Santander (0-1), però dels onze primers, només ha tret un punt a Elx, un al Miniestadi i un a Valdebebas. “Hem anat fent partits molt bons amb una línia espectacular, però és veritat que guanyar a fora contra un equip gran no ho hem aconseguit”, deia ahir Luso. L'última oportunitat, en lliga regular, serà demà a Almeria. Un bon ganxo de Rubi per motivar encara més la plantilla.

Els números són ben clars i el Girona sap que perdre demà és sinònim de dir adéu a la lluita per l'ascens directe i centrar-se de dret en la promoció. “Podríem dir que és com una semifinal, perquè en quedaria un altre, però perdent ens quedem fora. Per tant, l'afrontem com una final, però hem d'intentar posar-hi el punt d'alegria que els altres rivals, per història, poden no tenir”, va explicar Rubi, que va revelar com havia intentat motivar la plantilla: “Els he dit que pràcticament és la nostra tercera final. La primera va ser contra el Xerez [derrota per 2-4]; la segona, a Vila-real [derrota per 4-1]. Ara anem a guanyar-ne una. I si no, la quarta. Però queda clar que, per pujar, n'hem de guanyar alguna”. S'hi va agafar Luso Delgado, que veu necessari fer un gran cop d'autoritat per celebrar una fita històrica: “Sabem que, per pujar, hem de fer alguna cosa fora del guió. Seria especial, i també necessari. Per pujar directament has de fer alguna cosa gran.” L'aragonès admet que enxampen l'Almeria en el seu millor moment. “Però no tenim la pressió d'haver de pujar, i la idea és anar-hi a buscar el triomf”.

AL CAMP DELS PRIMERS
Elx (1r)-Girona
0-0 Almeria (2n)-Girona
? Vila-real (3r)-Girona
4-1 Alcorcón (5è)-Girona
4-1 Ponferradina (6è)-Girona
2-0 Las Palmas (7è)-Girona
5-2 Barça B (8è)-Girona
4-4 Sporting (9è)-Girona
4-0 R. Madrid B (10è)-Girona
0-0 Còrdova (11è)-Girona
2-0

LES FRASES

Per pujar hem de fer alguna cosa fora del guió. I a fora no hem guanyat cap equip ‹gran›
Luso Delgado
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
Perdre és quedar-nos fora, però hem de tenir el punt d'alegria que els rivals no poden tenir
Joan F. Ferrer ‘Rubi'
ENTRENADOR DEL GIRONA
He dit als jugadors que hem perdut dues finals i que ara hem de guanyar la tercera. I si no, la quarta. Per pujar, alguna n'hem de guanyar

“La derrota que més mal va fer”

En el primer partit del 2013, l'Almeria va guanyar a Montilivi gràcies a un gol a última hora de Chumbi (0-1). Rubi lamentava aquell dia haver perdut amb el guió més cruel, perquè el Girona havia fet mèrits com a mínim per empatar, i ahir encara se'n recordava. “La derrota contra el Xerez va ser molt dolorosa, però a mi la que més mal em va fer és la de l'Almeria. Em va afectar moltíssim”. Tot i això, va elogiar el rival: “Li he vist moltes virtuts.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.