Futbol català

El penúltim repte

El Girona ha de guanyar l'Almeria per arribar a l'últim partit amb possibilitats d'ascens directe, ja que una derrota l'abocaria a la promoció

Rubi es desfà en elogis per al rival, “un dels millors equips, amb diferència”

La lliga ha acabat posant cadascú al seu lloc. I el Girona té l'honor, a dues jornades del final del campionat, d'estar en un selecte grup de tres equips que encara aspiren a una plaça d'ascens directe. No caure avui del pedestal també depèn dels de Rubi, però estan obligats a guanyar a Almeria si volen conservar les possibilitats d'acabar segons. O empatar i esperar que el Vila-real no guanyi al Miniestadi. “Només signo començar l'última jornada com a segons”, va dir ahir el tècnic, que s'aferra a les dues úniques combinacions (una victòria del Girona i una derrota o un empat del Vila-real) que permetrien als gironins afrontar l'últim partit depenent d'ells mateixos per pujar a primera.

El repte d'avui al Juegos Mediterráneos és de màxima envergadura. L'Almeria també s'hi juga molt, però menys. Fins i tot perdent arribaria a l'últim partit amb possibilitats. “És més una final per a nosaltres que per a ells, i no sé si això és bo. Però també tinc molt clar que, tot i que l'Almeria està en el millor moment de la temporada, guanyar cinc partits seguits és molt complicat”, va afegir.

Si el Girona no supera aquest penúltim repte, li quedarà la fase d'ascens. “D'això ja en parlarem si arriba el dia”, diu Rubi, segurament creuant els dits perquè aquest dia no arribi, ja que seria senyal inequívoc d'ascens directe. El tècnic, però, sap que avui els espera un partit d'extrema dificultat: “Al davant tindrem un dels millors equips, amb diferència. Excel·lent per les bandes, amb un doble pivot fortíssim, treballats a pilota parada, forts en defensa, amb el pitxitxi de la categoria, amb un dels millors jugadors de segona A, Soriano, capacitats per fer-te un gol d'una pilotada...” Poquíssims punts febles, vaja. “Segur que sortiran molt forts i que nosaltres necessitarem intensitat i concentració per aturar-los. Però nosaltres també tenim arguments. I estic segur que si tenim la pilota, patiran.”

L'escalf de l'afició és molt important. Si el rival nota aquesta pressió, pot ser determinant
El Girona està a dalt per mèrits propis. És un dels màxims realitzadors de la categoria i necessita guanyar
No firmo cap altre escenari que no sigui començar l'últim partit com a segons
Joan F. Ferrer, ‘Rubi'
ENTRENADOR DEL GIRONA
Estarem pendents del Miniestadi, però poc. Hi ha risc de desviar-nos i perdre la concentració
És difícil trobar punts febles a l'Almeria. Està molt ben compensat i et pot fer mal de moltes maneres
Ens sentim forts anímicament i estem convençuts de les nostres possibilitats
Xabi Gracia
ENTRENADOR DE L'ALMERIA

Incertesa a la porteria i en el dibuix

Rubi no va voler revelar cap detall de l'alineació, però seria una sorpresa que tornés la titularitat a Dani Mallo tenint en compte que Isaac Becerra va mantenir la porteria immaculada contra el Barça B i que el porter gallec no ha estat fi en els darrers partits. També planteja dubtes el dibuix, ja que no s'ha de descartar que pugui repetir el 4-3-2-1 de Vilareal, amb un triple pivot de contenció format per Tébar, Chus Herrero i Luso. “Pel rival que hi havia a davant, el treball defensiu aquell dia va ser molt bo”, va dir Rubi, que segur que s'haurà de reservar cartes a la banqueta per fer un pas endavant en funció del resultat a Almeria... o al Miniestadi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.