Futbol català

Ascens sobre la botzina

Futbol. 2a catalana. El Girona B puja a primera catalana gràcies a dos gols de Gerard Muñoz, el 2-0 en el minut 93, quan la pròrroga contra El Catllar semblava inevitable

EL CATLLAR0

GIRONA B2

El Girona B es va assegurar com a mínim plaça a primera catalana, i aquesta categoria ja només es pot millorar en els despatxos. Ahir, el que estava a les mans de l'equip de Miquel Àngel Muñoz, es va aconseguir, que era l'ascens sobre el terreny de joc. I no va ser un partit gens fàcil, doncs faltant només un quart d'hora el 0-0 donava el passaport per a primera catalana al Catllar, un rival amb ofici i ben organitzat. Però el filial del Girona va treure petroli de l'últim tram de partit i va capgirar l'eliminatòria gràcies a dos gols de Gerard Muñoz, el segon quan qui més qui menys ja tenia assumit que aniria a dinar mitja hora més tard perquè la pròrroga semblava inevitable.

Equilibri

El Catllar es va trobar més a gust sobre Torres de Palau que no pas a casa seva, un terreny de joc amb força més metres quadrats. Ben plantats a darrere i amb un joc directe, no només van dificultar la construcció dels locals –un pèl desorganitzada en moltes fases de partit–, sinó que també es van apropar amb perill a l'àrea d'Andrés, que es va haver d'emprar a fons en una acció d'Imanol (19') i sobretot va salvar el 0-1 en una rematada de Luis (39').

El Girona B havia dut el pes del partit i també havia arribat a porteria, però llevat d'una rematada d'Arjona que va neutralitzar Boris (13'), la resta de xuts van sortir desviats, com una volea de Quiti (22') i una d'Arjona després d'haver-se desempallegat del seu marcador amb un barret (30').

Un pas endavant

Estava obligat a fer-lo, el Girona B, perquè el 0-0 l'eliminava. L'arrencada va ser prometedora, però la combinació entre Coris i Arjona va topar amb una gran aturada de Boris (54'). El Catllar, després d'un córner, va vorejar el 0-1 en una rematada de Josep Maria que hauria estat gol de no haver estat per una providencial estirada d'Andrés (56'). Va ser l'última aproximació dels visitants, que mica en mica es van fer enrere amb l'objectiu de defensar el 0-0. El Girona va accelerar (després de Coris, el tècnic va fer entrar Litus i més tard Vivi) i va trobar el premi amb una incursió de Busquets que Gerard Muñoz va resoldre posant la punta del peu. Amb l'1-0, Litus en va tenir una de clamorosa després d'una paret amb Fran, però va rematar alt (83'). El premi gros, però, va arribar en l'afegit. Altre vegada Fran –molt lúcid en les passades interiors– va habilitar Gerard Muñoz, que va culminar una gran actuació personal amb el 2-0 que va valer un ascens. El Catllar ja no va tenir ni temps per buscar el 2-1 a la desesperada, tot i que pujarà si també ho fa l'Olot.

GIRONA: Andrés, Busquets, Rovirola, Roura, Mas, Gerard Herrera, Fran, Gumbau (Litus 63'), Raúl Arjona (Vivi 76'), Gerard Muñoz i Quiti (Coris 48') EL CATLLAR: Boris, Raúl, Romà, Cesc, Ionita, Àlex González (Andrés 93'), Nico (Joan 88'), Imanol (Carlos 83'), Àlex (Txiqui 70'), Josep Maria i Luis. GOLS: 1-0 (75') Gerard Muñoz. 2-0 (93') Gerard Muñoz. ÀRBITRE: Pérez Sánchez. T.G.: al local Roura, i als visitants Raúl, Imanol, Boris i Àlex González. T.V.: per doble amonestació a Àlex (93') i directa a Boris (93'), tots dos d'El Catllar. PÚBLIC: Uns 400 espectadors a Torres de Palau.
Som a 1a catalana pel nostre esforç i els nostres mèrits, però aquest equip té més categoria
Miquel Àngel Muñoz
ENTRENADOR DEL GIRONA B
Guanyar per més d'un gol ja ho havíem fet en 13 dels 17 partits a casa. El Catllar és un conjunt ordenat, però jo tenia molta fe en l'equip
Després de 182 entrenaments i 360 hores de feina, això és el premi. Hem assolit l'ascens i hem format jugadors per al primer equip