3a DIVISIÓ

BENAVENT

Tot Benavent és un clam

Els segrianencs, situats en una població de 1.540 habitants, esperen superar aquest curs els 1.300 socis, la xifra de la temporada passada

Mauro Ravnich
ENTRENADOR DEL BENAVENT
«Afrontem la temporada amb moltíssima il·lusió. Hem treballat molt per ser aquí, per poder jugar contra equips potents i volem gaudir de l'experiència»
«El nostre objectiu és la permanència i lluitarem per aconseguir-la»
Albert Fernàndez
TRESORER I CAP DE PREMSA
«Per nosaltres, jugar a tercera és semblant al fet que el Lleida estigués a primera o, fins i tot, més»
5
ascensos
ha aconseguit el Benavent en les últimes deu temporades, dos en els últims tres anys.

Fa deu anys, el Benavent jugava a tercera regional, la categoria més baixa de totes. D'aquí una setmana, aquest club de Benavent de Segrià, un petit poble pròxim a Lleida, debutarà a tercera divisió, després de cinc ascensos en només deu anys, dos en els últims tres cursos. I és que aquest equip segrianenc s'ha especialitzat en fites extraordinàries, sempre animat per la seva afició, cada cop més nombrosa. La temporada passada, jugant per segon any seguit a primera catalana, el club ja tenia 1.300 socis, una de les xifres més altes de tota la categoria, i aquest any esperen superar el registre. Aquest èxit, ja fantàstic per si sol, augmenta d'importància si es té en compte que Benavent de Segrià, amb 1.540 habitants, és el municipi català amb menys població amb un equip a tercera. «Més o menys, hi ha unes 800 persones de Benavent que són sòcies, més de la meitat de la població, la resta són de Lleida i d'altres pobles, a part dels que provenen dels nostres patrocinadors», afirma Albert Fernàndez, tresorer i cap de premsa del club lleidatà.

Lluitar per la permanència.

A Benavent tenen molt clar que la seva estrena a tercera divisió no serà gens fàcil i que, de moment, l'objectiu ha de ser lluitar per la permanència i, sobretot, disfrutar de l'experiència. «El nostre objectiu és la permanència i lluitarem per aconseguir-la. Hem treballat de valent per ser aquí, per poder jugar contra equips molts potents. Volem gaudir dels 38 partits i després ja veurem», comenta Mauro Ravnich, tècnic del Benavent que aquest curs complirà la setena temporada a l'entitat. Albert Fernàndez va més enllà i comenta la importància que té per un poble tan petit com és Benavent de Segrià jugar en aquesta categoria. «Per nosaltres, jugar a tercera divisió és semblant al fet que el Lleida estigués a primera divisió o, fins i tot, més», sentencia.

Albert Fernàndez, amb el Benavent al cor

Albert Fernàndez fa més de deu anys que treballa al Benavent. Quan només en tenia quinze, i amb l'equip a tercera regional, Andreu Subies, president de l'entitat i veí de l'Albert, va proposar-li treballar al club, com a tresorer. Des de llavors realitza aquesta tasca, a part de ser el cap de premsa i dirigir el web oficial del club, un dels millors de tota la categoria i que aquesta setmana va complir 3.000 dies en funcionament. Tot i que actualment està cursant un màster per ampliar els seus estudis d'enginyeria informàtica, l'Albert va a tots els desplaçaments de l'equip per fer fotografies, preparar cròniques, col·laborar amb ràdios i altres mitjans i actualitzar el web. «Mai hauria imaginat veure l'equip a tercera divisió. L'èxit no només va relacionat amb els diners, al darrere hi ha un treball constant d'unes persones que estimem el club», afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.