3a DIVISIÓ

La crisi no fa baixar el llistó

Arrenca el curs a tercera en un difícil context econòmic, cosa que ha obligat a la moderació

Tot i això, el nivell es manté i entre els equips de la demarcació el Reus torna a ser el favorit

«Enguany hi ha menys diners.» Aquesta ha estat segurament la frase que més s'ha sentit als clubs de futbol aquest estiu, ja que el mal context econòmic no ha passat de llarg i ha afectat també les entitats esportives. Amb això, ha tocat ajustar-se el cinturó i, com que la situació ha estat generalitzada, el llistó de la categoria no ha baixat gens ni mica.

La competició, que mantindrà el nivell –o en tindrà més, segons assenyalen alguns entrenadors–, té els mateixos favorits que el curs passat: l'Hospitalet, el Reus, el Santboià i el Manlleu. A aquest grup, enguany s'hi afegeix el Palamós, que ha treballat de valent els últims mesos per configurar una plantilla de qualitat i garanties.

Entre els equips de la demarcació, el que més canvis ha tingut ha estat la Rapitenca, que ha viscut un relleu generacional i, obligat en part per la davallada del pressupost, ha incorporat futbolistes més joves i de la demarcació. D'aquesta manera, més de la meitat de la plantilla (11 jugadors) han aterrat a la localitat del Montsià aquest estiu amb l'objectiu d'aconseguir que l'afició no pateixi tant com ho va fer la temporada passada.

L'altre equip de la comarca a tercera ha viscut una situació similar amb deu fitxatges, tot i que ha lligat la continuïtat de més futbolistes (12). Això sí, l'Amposta ha tingut un relleu a la banqueta: Franc Artiga ha substituït Nacho Pérez. El mateix li ha passat al Reus, dirigit enguany per Santi Castillejo, que era fins ara el segon entrenador amb Ramon Maria Caleré i que ha agafat la batuta d'un equip que manté gran part del bloc i de les ambicions. I és que enguany, a la capital del Baix Camp, esperen aconseguir l'ascens que s'ha escapat les últimes tres temporades. La Pobla, per la seva banda, recorrerà a la joventut –el fitxatge de més edat, Yael, té 20 anys– per mirar de millorar el rendiment de la temporada, sense renunciar a assolir fites més ambicioses.

Amb el pressupost ajustat, els futbolistes d'aquí guanyen pes

Amb menys pressupost, les possibilitats en el mercat també es redueixen, ja que portar futbolistes de fora de la demarcació és força més car. És per això que els futbolistes d'aquí han guanyat pes en els conjunts tarragonins de tercera. El Reus, que va iniciar aquesta política la temporada passada, l'ha seguida enguany i, dels set fitxatges que ha fet, cinc són de la demarcació o procedeixen d'un equip tarragoní. Així Sangrà i Borja, que el curs passat militaven en la Rapitenca, vestiran enguany de roig-i-negre, com Pitarque (Amposta), Rojas, que torna de la seva cessió al Tortosa, o Xavi Marquès, que tot i procedir del Saragossa B és tortosí. La Rapitenca, per la seva banda, va fer proves amb diversos futbolistes de les Terres de l'Ebre, dels quals Callarisa va convèncer el tècnic. La política de l'Amposta també s'ha basat a fitxar jugadors de la demarcació i la Pobla, en canvi, ha incorporat més futbolistes de fora, perquè el fet de ser filial del Nàstic li permet tenir un marge més gran en el mercat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.