Almirón (Girona): «Jugo molt al límit»

Diu que és de caràcter fort i que ajuda els companys jugui o no

Javier Alejandro Almirón
DEFENSA DEL GIRONA
«Tantes expulsions? Podria ser que es degués al meu caràcter i ímpetu. Jugo molt al límit i intentaré que en el Girona no m'expulsin»
«Se'm fa difícil definir-me a mi mateix. Sempre dic que aporto sacrifici, que sóc molt positiu per al grup, jugui o no. Com que sóc defensa, sempre intento empènyer l'equip des del darrere i ser sempre fort mentalment»
«Prometo treball i sacrifici
i vinc amb la millor predisposició a fer-ho bé»
Javi Salamero
DIRECTOR ESPORTIU
DEL GIRONA
«Amb Almirón, millorem la competitivitat [a l'eix de la defensa]. Tenim quatre centrals, Tortolero, Almirón, Cañas i Rangel, que poden rendir al màxim nivell»

Un dels dos fitxatges del dilluns del Girona, el defensa argentí amb passaport italià Javier Alejandro Almirón –l'altre és Sarmiento, perquè Calle va ser repescat dimarts de l'atur–, va ser presentat ahir al migdia a la sala de premsa de Montilivi en un acte amè. Per Almirón, de 29 anys i d'1m77, el Girona serà el quart equip de 2a A després del Tenerife (2005/2006), el Poli Ejido (2007/2008) i l'Alavés (2008/2009). Almirón admet que és un jugador «de caràcter i que estira el carro», tal com l'havia definit dimarts Marc Bernaus, antic company al Poli Ejido i ara al Girona.

L'exjugador del Tenerife ha encadenat dos descensos, un amb el Poli Ejido i l'altre amb l'Alavés. A Almeria, Almirón va dir que no havia pogut jugar la segona volta per una lesió. De l'etapa a Mendizorrotza, va dir que se sentia «més protagonista» i que no havia pogut contribuir a la salvació de l'equip. El curs passat, Almirón va jugar 22 partits, va fer un gol i va ser expulsat cinc vegades.

Abans que parlés Almirón, ho va fer el director esportiu, Javi Salamero, que va excusar l'absència del president, Josep Gusó, que no havia assistit a l'acte «per diversos motius». Salamero va valorar la força d'Almirón en el joc aeri i li va desitjar sort en nom de la junta, la direcció esportiva i els aficionats del Girona.

Avis italians i «Toscanito».

Almirón no ocuparà plaça d'extracomunitari, perquè els seus avis paterns són de Catanzaro, a Reggio de Calàbria, al sud d'Itàlia. El nou central del Girona va explicar que a l'Argentina, on va estar set temporades al Lanús, a primera divisió, li diuen Toscanito. Va ser complicat entendre per què, però va dir que li ho diuen des que tenia quatre anys per la similitud física amb Rendo, un antic jugador de Boca Juniors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.