Més esport

Joel González

Número 1 del món de taekwondo

“L'objectiu és la medalla, i si és la d'or, millor”

La condició de número 1 del món del taekwondista de Vilafant fa que sigui favorit a l'or en els Jocs

Joel, aquest diumenge té un bon test a Alacant, no defuig la pressió

Sí que té molta importància una cita olímpica, però no deixa de ser una competició com una altra

Joel González (Figueres, 22 anys) participa avui en el desè Open estatal de taekwondo, a Alacant, en el qual prenen part la meitat dels participants a la competició olímpica, de la qual el taekwondista de Vilafant és un dels favorits per la seva condició de número u del rànquing mundial en menys de 58 quilos.

Com es presenta aquest Open? Serveix per avaluar el seu estat?

Hem tingut molta sort perquè hi haurà set persones de les setze que anem als Jocs Olímpics, amb mi vuit. Això vol dir que serem gent i que podem fer un bon avanç dels jocs i mesurar una mica en quin moment estem ara.

Fa dos mesos que va aconseguir el bitllet per als Jocs Olímpics. Com ho recorda?

Al final vaig aconseguir classificar-me, que és del que es tractava en aquell campionat. I la preparació va ser molt bona, tant els meus companys d'entrenament com la part tècnica. A més a més, tenir allà els meus pares, la meva xicota, la família i els amics també em van ajudar molt en l'aspecte psicològic. Tot va fer que arribés en unes condicions molt i molt bones.

L'objectiu és la medalla i no se n'amaga.

No. A veure, tinc molt clar el que hi vaig a fer i després ja es veurà si surt o no surt, perquè és esport i hem de ser conscients que és difícil. Però l'objectiu és aquest i és molt clar: s'ha d'anar per la medalla i si és la d'or, molt millor.

En quina fase de preparació està ara mateix?

Estem en la part física. També estudiem una mica els contrincants, però encara estem en una fase tranquil·la perquè queda temps i no ens hem de tornar bojos amb aquesta cita.

La visualització i la preparació psicològica també compten?

Sí, és clar! Això sí que és veritat: en la part psicològica la motivació ha de ser la màxima i els nervis, els mínims. Un cop siguem allà, sí que he de poder treure el millor de mi mateix.

Amb el sistema de competició, tindrà marge d'error?

És eliminatòria directa com sempre, el que passa és que hi ha una repesca i si la persona que et guanya arriba a la final et dóna l'oportunitat de seguir lluitant per arribar-hi.

Vostè és el número 1 del món des del 2006. Li donarà confiança?

Sí, la veritat és que haver perdut només amb un o dos rivals et dóna molta confiança però també és veritat que a una persona la pots haver guanyat cent vegades i aquell dia en concret et pot tocar perdre a tu. Això és esport i n'he de ser conscient. Però sí que dóna confiança saber per què sóc allà i per quin objectiu lluitaré.

Se sent reconegut?

En el món dels mitjans de comunicació el suport està molt lluny del futbol i també hem de ser conscients que l'únic bombo que ens fan és cada quatre anys. Sí que és una llàstima que passi això i a sobre en un esport com el taekwondo, però en som conscients i és la realitat i l'hem d'aprofitar i fer el millor paper possible perquè aquest esport pugui anar pujant i que hi hagi repercussió.

I vostè pot ajudar-hi?

Aquí hi ha un nivell molt i molt alt i quan et trobes amb gent de fora t'ho diuen. Tots els d'aquí hem de competir perquè només n'hi pot anar un i per això la persona que hi va és d'un màxim nivell. Potser es pot comparar amb els Estats Units amb l'atletisme: qui hi va realment té moltes opcions d'aconseguir una medalla.

Està a prop de signar amb Nike?

De moment està en mans de la meva representant. Sí que és veritat que amb Nike hem arribat a acords verbals i ja tinc tota la roba i el material. Però s'han d'acabar de matisar uns petits detalls per veure què és el que més ens afavoreix. Depèn de moltes coses com per exemple si Nike vol ser el meu únic patrocinador o si em deixen que altres persones puguin compartir patrocini. Però tampoc m'hi puc capficar.

Seran els seus primers Jocs Olímpics. Tenir-ne més a l'horitzó li treu pressió?

Sí. Pot ser que tingui més oportunitats però tampoc vull pensar-hi gaire, en el futur. S'ha
de viure aquesta experiència
al màxim i ara tinc una oportunitat que he d'aprofitar. Després, vés a saber si puja gent quin nivell tindran. Poden passar mil coses.

Però vostè pot fer una bona carrera olímpica.

Sí. Fins i tot podria arribar al tercer cicle, però són molts anys que has d'estar a l'elit d'una disciplina. És clar que és possible, però és complicat i per això he d'aprofitar aquesta oportunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.